Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Ponovno odprtje razpisa za soustvarjanje evropskega leta mladih

30.06.2022

Ker bi vas radi v letošnjem letu še dodatno podprli pri izvedbi dogodkov, namenjenih mladim, ponovno odpiramo razpis, s katerim lahko pridobite podporo za soustvarjanje evropskega leta mladih.

Vsebina in namen razpisa ter finančna sredstva, ki so na voljo za organizacijo dogodkov in delavnic v okviru Mreže vzornikov, ostajajo isti kot pri razpisu, ki je bil objavljen v aprilu, spreminja pa se termin predvidene izvedbe dogodkov, ki je sedaj celoten mesec september, rok za prijavo na razpis pa je 22. julij 2022

Če vam osvežimo spomin glede namena in razloga za razglasitev letošnjega leta kot evropskega leta mladih, je tega razglasila in uradno sprejela Evropska komisija z namenom poklona mladim, njihovi požrtvovalnosti in izkazani solidarnosti v težkih časih, ki sta jih povzročili pandemija in z njo povezani ukrepi, katerih posledice so še posebej močan vpliv imele na siceršnji potek vsakdanjih življenj mladih, njihove socialne stike in navsezadnje na njihovo koriščenje priložnosti za mobilnost v okviru različnih programov EU.

V povezavi s tem vas vabimo, da pri snovanju dogodkov, ki jih želite prijaviti v okviru razpisa, zasledujete naslednje cilje:

  • aktivno vključevanje mladih pri snovanju in/ali izvedbi aktivnosti;
  • aktivno državljanstvo mladih (vključno z mladimi z manj priložnostmi);
  • promocija mednarodnih priložnosti za mlade (s poudarkom na programih Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota);
  • prispevanje k zelenemu in digitalnemu prehodu;
  • mobilizacija posameznikov pri nudenju podpore in izkazovanju solidarnosti Ukrajini

Ponovno vas torej vabimo k organizaciji dogodkov v okviru leta, namenjenega mladim, ali vključitvi delavnic v okviru Mreže vzornikov v vaše aktivnosti. Pri izbiri formata aktivnosti, ki bi jo radi sami zasnovali, imate prosto pot. Lahko je to npr. konferenca, iniciativa, izobraževanje, usposabljanje, raziskava, promocijska aktivnost, mednarodno sodelovanje, … Dovolj je le, da je aktivnost povezana z mladimi in zasleduje zgoraj naštete cilje, ki so neposredno povezani s cilji evropskega leta mladih.

Razpis je namenjen neformalnim skupinam mladim (pod okriljem organizacije), mladinskim centrom, lokalnim mladinskim svetom in mladinskim organizacijam.

Celotno besedilo razpisa si lahko ogledate tukaj.

 

 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih