Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Spremembe sistema za registracijo organizacij za sodelovanje v programih E+:MvA in ESE

23.10.2019
Spremembe sistema za registracijo organizacij za sodelovanje v programih E+:MvA in ESE

Od 22. oktobra 2019 dalje morajo organizacije, ki s projekti sodelujejo ali želijo sodelovati v razpisih za zbiranje predlogov v programih Erasmus+: Mladi v akciji ali Evropska solidarnostna enota pri upravljanju informacij o svoji organizaciji uporabljati nov sistem za registracijo.

Nov sistem, imenovan »Registracija organizacije« (Organisation Registration System), je dostopen preko platforme Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Organizacijam omogoča enostavnejšo registracijo in upravljanje podatkov o organizaciji. Če je vaša organizacija že sodelovala v razpisih za zbiranje predlogov v programih Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna (imate PIC kodo) ponovna registracija ni potrebna.

Vsak registracijski sistem uporablja edinstveni identifikator:

  • Obstoječa 9 mestna PIC koda (Participant Identification Code), ki se uporablja v registru udeležencev SEDIA, preko portala Možnosti financiranja in razpisi (Funding and Tenders Portal) za identifikacijo organizacij v prijavnih postopkih na razpisih, ki jih upravlja EACEA (npr. 987654321).
  • Nova identifikacijska številka organizacije (OID) se uporablja za identifikacijo organizacij v prijavnih postopkih razpisov v programih Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, s katerimi upravljamo Nacionalne agencije. Pridobite jo preko platforme Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota (npr. OID: E12345678). Postopek pridobitve OID po korakih je opisan na podstrani Podpora prijaviteljem - prijavni postopek.

Organizacijam, ki so že sodelovale na kateremkoli razpisu programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, ki jih upravljamo Nacionalne agencije, je bila avtomatično dodeljena identifikacijska številka organizacije (OID). Svojo identifikacijsko številko organizacije boste našli s pomočjo iskalnika na platformi Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Priporočamo vam, da si pri iskanju pomagate z obstoječo PIC kodo in uporabo naprednega iskanje (glej sliko 1).

KAKO V NOVEM SISTEMU DOSTOPATE DO INFORMACIJ O VAŠI ORGANIZICIJI?

S pomočjo platforme Erasmus+ in Evropska solidarnostna enote lahko iščete druge organizacije in upravljate podatke o svoji organizaciji. Ta platforma nadomešča Portal za udeležence za razpise za zbiranje predlogov, ki jih upravljamo Nacionalne agencije.

Če ste pooblaščena oseba za upravljanje profila vaše organizacije, lahko do informacij o svoji organizaciji dostopate in jih upravljate tako, da izberete dostop do podstrani Moja organizacija. Za dostop je potreba prijava z EU Login uporabniškim računom, pri čemer je pomembno, da prijavo opravite z vašim obstoječim uporabniškim računom, ko sistem to od vas zahteva.

Na podstrani lahko izberete svojo organizacijo ter upravljate njene podatke in jih po potrebi spreminjate oz. posodabljate, vključno z javnimi dokumenti (statut, ipd.). Novo identifikacijsko številko organizacij se uporablja tudi v prijavnih obrazcih za prijavo projektov na razpise za zbiranje predlogov v programih Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarna enota.

VEČ INFORMACIJ

Če želite vedeti ali razpis upravlja Nacionalna agencija ali Izvajalska agencija Evropske komisije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA), obiščite spletno stran programa Erasmus+, na kateri so navedeni vsi ključni ukrepi programa in organi, ki upravljajo razpise za zbiranje predlogov za njih.

Če potrebujete več informacij o upravljanju podatkov vaše organizacije, kontaktni osebi organizacije, pooblaščenih uporabnikih in javnih dokumentih uporabite naslednje povezave:

Če želite izvedeti, kako Evropska komisija uporablja in ravna z vašimi osebnimi podatki, preberite njihovo izjavo o zasebnosti. Informacije o tem, kako na Nacionalni agenciji MOVIT upravljamo z osebnimi podatki so dostopni tukaj.

Če boste imeli z registracijo organizacije ali pridobivanjem OID številke kakršnekoli težave nam pišite na info@movit.si ali na pokličite na 01 430 47 47 (vsak dan med 13. in 15. uro).


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih