Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Študijski obisk »Tailors of Youth Work« izveden na daljavo

30.09.2020

Kar bi se še v začetku leta zdelo nemogoče, je zdaj postalo resničnost. Zavod Movit je skupaj z litovsko in gostiteljico, hrvaško nacionalno agencijo organiziral študijski obisk na daljavo. Tematika obiska je bila organiziranost mladinskega dela in izobraževanja za mladinsko delo na hrvaške, udeleženci iz Litve in Slovenije pa so od 22. do 24. septembra 2020 spoznali prakse iz Zagreba, Karlovca in Reke.

Organizatorji so navkljub okoliščinam pripravili zanimivo, razgibano in vključujočo izkušnjo študijskega obiska. Eden od predstavljenih projektov je bil program izobraževalnih modulov za mladinske delavce »Youth Work HD Course«. Predstavitveni video projekta se začne z vprašanji: »Si mladinski delavec? Moraš biti ves čas prisoten? Iskati nove načine sporazumevanja? Ali bi kdaj rad kričal, imel moč teleportacije ali čepico nevidnico? Če si na vprašanja odgovoril z da, potem si mladinski junak (youthHiro),« in vabljen, da pogledaš, če so izobraževalni moduli zanimivi tudi zate.

Študijski obisk je potekal v okviru strateškega partnerstva nacionalnih agencij Europe Goes Local, ki si prizadeva za razvoj kakovostnega mladinskega dela na lokalni ravni. Iz Slovenije sta se ga udeležila dva predstavnika mladinskih centrov in predstavnica občina.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih