Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Vabilo - “New Power in Youth” Forum on Cross Sectoral Cooperation

19.09.2023

Vabilo na uvodni dogodek dolgoročnega mednarodnega projekta, ki bo raziskoval medsektorsko sodelovanje med predstavniki formalnega izobraževanja (šolsko, poklicno in visokošolsko) ter mladinskega sektorja na temo participacije mladih. Predstavljeni bodo tudi primeri dobrih praks.

Ozadje: Nacionalne agencije programa Erasmus+ na področju mladine izvajamo mednarodne dolgoročne razvojne projekte, s katerimi želimo dodatno podpreti in dvigniti kakovost izvajanja programa. Eden izmed tovrstnih projektov je »New Power in Youth«, ki je usmerjen v promocijo in podporo participacije mladih. Del projekta je usmerjen v medsektorsko povezovanje formalnega izobraževanja s področjem mladinskega dela. Skupaj bomo naslavljali eno izmed prednostnih nalog programa Erasmus+: udeležbo v demokratičnem življenju. V želji, da čim bolj temeljito in kakovostno obravnavamo to prednostno področje, sta se v projektu povezali obe slovenski nacionalni agenciji, CMEPIUS in MOVIT.  

Namen: Tematiko medsektorskega sodelovanja, še posebno skozi prizmo participacije mladih, bomo začeli pionirsko naslavljati z izvedbo mednarodnega uvodnega dogodka. Z različnimi akterji bomo pogledali, kakšne prakse že obstajajo, se učili drug od drugega ter dorekli korake za naprej. Udeleženci uvodnega dogodka bodo povabljeni, da sodelujejo s predlogi in nadaljnjimi pobudami. 

Kje? Jūrmala, Latvija 

Kdaj? 29. – 30. november 2023 (28. 11. in 1. 12. sta potovalna dneva) 

Program je na voljo na tej povezavi.

Udeleženci_ke: S tem razpisom želimo sestaviti slovensko nacionalno delegacijo, ki bo sestavljena iz naslednjih profilov: 

a) 1-2 predstavnika iz formalnega izobraževalnega sektorja, po možnosti tako učitelj/-ica kot tudi vodja/ravnatelj/-ica;

b) 1-2 predstavnika iz sektorja mladinskega dela, po možnosti tako mladinski/-a delavec/-ka kot tudi vodja;

c) 1-2 govorca, ki predstavita nacionalno (dobro) prakso medsektorskega sodelovanja za spodbujanje udeležbe mladih, ki že obstaja;

d) (izbirno) mladinski terenski raziskovalec/-ka.

V kolikor vas tema nagovarja, vas vljudno vabimo k prijavi preko naslednje povezave

Obseg delegacije je precej širok, z namenom, da bi bila vključena večina relevantnih perspektiv in da bi delegacija služila kot neke vrste delovna skupina za medsektorsko sodelovanje za spodbujanje participacije mladih v prihodnosti. 

V delegaciji bodo sodelovali tudi predstavniki obeh nacionalnih agencij (MOVIT in CMEPIUS).  

Stroški: Stroške poti krije pošiljajoča nacionalna agencija. Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator. 

Rok za prijavo: 24. september 2023.  

Več informacij: Nataša Žebovec, MOVIT (01 430 37 37 ali info@movit.si) ali Katarina Matić, CMEPIUS, (katarina.matic@cmepius.si). 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih