Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

ZAKAJ, KAJ, KDO in KAKO v mladinskem delu

20.02.2023

Vabilo na usposabljanje za predstavnike občin o načelih in značilnostih mladinskega dela
15. in 16. marec 2023, Bled.

Če ste
-    uslužbenec/uslužbenka, ki na občini dela na področju mladine, vas zanima razvoj področja, potrebujete več znanja in informacij ali
-    politik/političarka, funkcionar/funkcionarka na občini ali v občinskem svetu in menite, da so mladi pomemben del vaše skupnosti, bi radi več naredili za njih in z njim,
potem je to usposabljanje za vas!

Temeljni namen usposabljanja je dvig razumevanja in kakovosti mladinskega dela na lokalni ravni, vsebina pa se bo osredotočila na naslednje vsebine:
-    Udeleženci se seznanijo s konceptom mladine, njenimi izzivi in z možnostmi občin, da te izzive naslavljajo preko (horizontalnih) mladinskih politik.
-    Udeleženci iščejo uspešne načine, kako mlade nagovoriti in z njimi vzpostaviti dialog (kako priti do njih, kje jih doseči, s katerimi organizacijami in društvi v lokalnem okolju si lahko pomagajo).
-    Udeleženci vedo, kaj je mladinsko delo, kateri so njegovi učinki ter načela (npr. participacija, vključevanje, enake možnosti). Znajo  razlikovati med tem, kaj je in kaj ni mladinsko delo.
-    Udeleženci spoznajo organiziranost mladinskega dela v Sloveniji in oblike podpore mladinskemu delu.
-    Udeleženci znajo ovrednotiti sistem mladinskega dela v njihovi občini in predvideti nadaljnje korake (vir: Evropska listina o lokalnem mladinskem delu).
-    Udeleženci ozavestijo doprinose kakovostnega mladinskega dela k razvoju lokalne skupnosti.
-    Udeleženci znajo identificirati ključne deležnike, z njimi vzpostavljati povezave in jim posredovati relevantna sporočila o pomenu mladinskega dela.
-    Udeleženci se zavedajo, da si pri zagovorništvu mladinskega dela lahko pomagajo z evropskimi in nacionalnimi dokumenti (EU Youth Strategy, Evropska agenda za mladinsko delo, bonski process, nacionalni program za mladino, Mladina 2020).

Usposabljanje bo potekalo v prijetnem vzdušju, na voljo bo dovolj prostora za izmenjavo izkušenj in vprašanja.

Kaj so o uposabljanju povedali udeleženci lansko leto?

"Takšna usposabljanja so resnično dobrodošla za občinarje, saj se povezujemo in delimo prakse."

"Dobila sem veliko informacij in usmeritev za nadaljnje delo. Izredno zanimiv in učinkovit se mi je zdel način dela z udeleženci."

"Usposabljanje je potrdilo, da nismo sami, ampak imamo institucije, ki občinam pomagajo priti do želenih ciljev."


Logistične ureditve:
Organizator bo uredil brezplačno nastanitev v enoposteljnih sobah in vse obroke ter odmore za kavo. Usposabljanje je za udeležence brezplačno. Financira ga Zavod Movit iz programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota. Prostori so dostopni za osebe, ki uporabljajo invalidski voziček.

Vabljeni!

Na usposabljanje se prijavite tukaj, uradno vabilo v pdf formatu pa najdete na naslednji povezavi.

Prijave zbirano do 1. marca 2023!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih