Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Zaključno poročilo 1. Evropske akademije o mladinskem delu

24.10.2019
Zaključno poročilo 1. Evropske akademije o mladinskem delu

Poročilo predstavlja ugotovitve 1. Evropske akademije o mladinskem delu (EAYW), ki je od 21. do 24. maja 2019 potekala v Kranjski Gori.

Poročilo dopolnjuje dokument, ki je bil objavljen pred Akademijo, katerega namen je bil pripraviti udeležence, da se bodo lahko aktivno vključili v načrtovani program in razprave.

Med Akademijo je 167 udeležencev odgovorilo na 15 kvalitativnih in kvantitativnih vprašanj. Zaključno poročilo temelji na teh podatkih. V njem najdete misli o trenutnih trendih, novostih in o tem, kaj so danes ključni izzivi v mladinskem delu.

Nekatera ključna priporočila in ugotovitve končnega poročila so:

  • Aktualni izzivi mladinskega dela v Evropi so: gospodarska recesija in brezposelnost mladih, nacionalizem in radikalizacija, ekstremizem in sovražni odnos, pomanjkanje sredstev in večja konkurenca, pomanjkanje zaupanja ter odtujenost političnega in demokratičnega udejstvovanje pri mladih in nezmožnost vključevanja marginalizirane mladina v programe za mlade.
  • Inovacija v kontekstu mladinskega dela je opisana predvsem kot prilagodljiva praksa ali ideja, ki temelji na nečem novem in ustreza potrebam drugih.
  • Digitalizacija, subkulture, družbeni mediji in osebni / čustveni razvoj so izpostavljeni kot pomembni trendi med mladimi, ki jih je treba upoštevati pri inoviranju v mladinskem delu.
  • Akademija je zagotovil edinstveno priložnost za skupine mladinskih delavcev in drugih strokovnjakov iz mladinskega dela, javnih politik na področju mladinskega dela in izobraževanja za mlade, da se srečajo in skozi strukturirano metodologijo predstavljajo poglede in ključne pomisleke, ideje in rešitve povezane z mladinskim delom.
  • Delavnice so ponudile priložnosti za razmislek, vpogled in razpravo.

Poročilo najdete tukaj.

Na spletni strani EAYW tedensko objavljajo prispevke, ki so bili predstavljeni na Akademiji. Našli jih boste tukaj.

Če si želite ogledati vzdušje in razmišljanja različnih deležnikov o Akademiji, vas vabimo, da si ogledate tudi zaključni video.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih