Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Med prejemniki Eurodeskovih nagrad MC Zagorje ob Savi s projektom “Under the Same Sun”

07.10.2016

Evropska pisarna Eurodesk je objavila zmagovalce Eurodeskovih nagrad na področju informiranja. Nagrade so bile izbrane v štirih kategorijah, podeljene pa bodo na srečanju Eurodesk multiplikatorjev, ki bo potekalo konec oktobra v Trstu.

Zmagovalec kampanje informiranja na terenu: Stadtjugendring Ulm e.V. (Germany) / HIN & WEG – JUGENDMESSE FÜR AUSLANDSAUFENTHALTE
 Stadtjugendring Ulm. E.V. je krovna organizacija, ki združuje več kot 50 organizacij v Ulmu, z namenom spremeniti situacijo, povezano s pomanjkanjem storitev informiranja in svetovanja za mlade, ki nameravajo izkusiti daljše bivanje v tujini. Čeprav je Ulmska regija v razvoju, do zdaj informacije za mlade, ki načrtujejo daljše bivanje v tujini, niso bile na voljo. Kljub temu v južni Nemčiji povpraševanje za bivanje v tujini stalno narašča. Zato so organizirali različne tržno-orientirane sejme v mestu Ulm.

Zmagovalec kampanje informiranja na spletu: Spunout.ie (Ireland) / EU HUB

SpunOut.ie ima vsak mesec 90.000 bralcev. Preko financiranja, ki ga zagotavlja Evropski parlament, je organizacija izdelala informacijsko središče Evropskega parlamenta za mlade. Preko zanimivih in informativnih prispevkov in video posnetkov na tej določeni sekciji, so ustvarili prostor, kjer se lahko mladi aktivno udejstvujejo in izboljšajo svoje znanje o Evropskem parlamentu, izvedo, kako odločitve Evropskega parlamenta vplivajo na njihovo vsakodnevno življenje in načine, preko katerih lahko vplivajo na odločevalski proces na evropski ravni.

Posebna nagrada žirije: Mladinski center Zagorje ob Savi / Under the same sun
Kot zaključek projekta EVS so se trije prostovoljci EVS odpravili na avtoštop od Zagorja ob Savi do Amsterdama. Na svoji poti niso za prevoz in nastanitev porabili skoraj nič denarja. Njihov namen je bil dokazati, da potovanja ni nujno draga in nedosegljiva stvar, krepiti zaupanje v svet in promovirati program EVS. Na svoji poti so izvedli pet predstavitev na Dunaju, v Bratislavi, Pragi in Berlinu in spodbudili mlade, da izkoristijo in zaživijo to priložnost.

Nagrada Eurodesk mreže: CRIJ Rhône-Alpes (Francija) - FORUM DES VOYAGEURS – TRAVELLERS’ FORUM
“Forum des Voyageurs” je bil organiziran, koordiniran in implementiran s strani Eurodeskove mreže multiplikatorjev. Organiziran je bil kot skupna aktivnost, ki prikazuje, kaj lahko Eurodesk naredi za pomoč mladim in tistim, ki delajo z mladimi. Iz stališča multipikatorjev, so povečali svojo vidnost na regionalni ravni in ponovno vzpodbudili občutek pripadništva mreži.

Opise vseh projektov si lahko ogledate na http://bit.ly/2dIzCG7


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih