Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Zgodilo se je: Srečanje mreže Eurodesk, 20. – 22. oktober, Braga, Portugalska

25.10.2016

Od 20. do 22. oktobra je v Bragi na Portugalskem potekalo srečanje evropske mreže Eurodesk, katerega smo se udeležili tudi predstavniki Eurodesk Slovenija.

Mednarodna ekipa je ponovno pokazala močno zavezanost k spodbujanju mladih, da izkoristijo raznolike mobilnostne priložnosti, ki jih ponuja Evropska unija preko zagotavljanja kakovostnih in točnih informacij. Najpomembnejšo vlogo pri tem odigrajo informatorji mladih, ki morajo za opravljanje svojega dela obvladati širok nabor kompetenc, saj so mladi zelo raznolika ciljna skupina, ki se stalno spreminja in ustvarja nove trende, tudi na področjih komuniciranja, socialnih omrežij itd. Zato smo posebno pozornost posvetili temi usposabljanj, namenjenih nacionalnim in regionalnim Eurodesk partnerjem – informatorjem mladih. Četrti modul usposabljanj za regionalne partnerje, ki ga bomo razvijali naslednjem letu,bo namenjen prav temi komunikacije in bo obsegal širok razpon vsebin – od uporabe spletnih medijev, organizacije dogodkov, komuniciranja v skupini, svetovanja in še mnogo več. Tudi v načrtih Eurodesk Slovenija za prihajajoče obdobje postavljamo usposabljanja in izmenjavo praks v ospredje naših aktivnosti.

Pozornost smo posvetili tudi temi kakovosti informiranja in orodjem, ki jih za to uporablja mreža Eurodesk. Dotaknili smo se vprašanja razmerja med kakovostjo informacij (poglobljeno podane informacije, doseganje mladih, ki sicer do informacij najteže pridejo) in kvantiteto (obsegom dosega, splošne vidnosti mreže Eurodesk).

Zaključni del srečanja smo posvetili prihodnosti Eurodeska. Želje in pričakovanja so precej raznolike, vsi pa smo se strinjali, da so informacije za mlade pomembna komponenta dela z mladimi, čedalje bolj aktualne tudi v kontekstu spodbujanja evropskih vrednot in boja proti radikalizaciji mladih. Za uspešno in prepoznano delo, pa je potreben fokus, določena ciljna skupina mladih in vrste informacij, ki jih želimo posredovati mladim ter kaj želimo s temi informacijami doseči.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih