Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Kompetenčni model za mednarodno dejavnost mladinskih delavcev sedaj tudi v slovenščini

11.10.2023

Mladinski delavci delujejo na različnih ravneh, lokalni, nacionalni in mednarodni. Kompetence, potrebne za kakovostno delo na vsaki izmed teh ravni, pa se med seboj nekoliko razlikujejo. Za delo na mednarodni ravni je bil v okviru Evropske strategije usposabljanj pripravljen kompetenčni model, katerega prevod imamo sedaj na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Namen kompetenčnega modela je, da izpostavi mednarodno dimenzijo mladinskega dela, hkrati pa lahko predstavlja osnovo za oblikovanje programov usposabljanj, namenjenih mladinskih delavcem. Poleg tega model mladinske delavce podpira pri vrednotenju lastnih kompetenc ter načrtovanju nadaljnjega izobraževanja, kar se odraža tudi v potrdilih Youthpass za mobilnosti mladinskih delavcev programa Erasmus+: Mladina, saj so le ta strukturirana glede na kompetenčna področja omenjenega modela.

Z opisom kompetenc mladinskih delavcev tako nagovarjamo tudi dva izmed ključnih ciljev Evropske agende za mladinsko delo (EAMD), ki sta kot krovna cilja zajeta tudi v Strateškem načrtu EAMD v Sloveniji za obdobje 20222027, in sicer spodbujanje in razvoj kakovosti v mladinskem delu ter prepoznavanje in priznavanje mladinskega dela. Pri doseganju omenjenih ciljev pomemben element predstavljajo izobraževanja in usposabljanja mladinskih delavcev, zasnova in izvajanje katerih pa naj temelji in upošteva sprejete kompetenčne modele. 

Publikacija v slovenskem jeziku je na voljo na tej povezavi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih