Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Kratko poročilo s posveta Zeleno +

11.06.2024

V sredo, 5.6.2024, smo na Movitu gostili strokovnjake s področja varstva okolja in organizacije, ki so s strani nacionalne agencije prepoznane kot uspešne  uresničevalke zelene prednostne naloge v okviru evropskih programov na področju mladine.

Namen srečanja je bil, da si vabljeni med seboj podelijo najnovejše trende, znanja in prakse s področja varstva okolja, trajnostnega razvoja in podnebnih ukrepov ter da poiščejo čim več idej in pristopov, kako še bolje integrirati trajnostne prakse v programe Erasmus +; Mladina in Evropska solidarnostna enota.

Prostor je bil že od vsega začetka prepojen s silno motiviranostjo in angažiranostjo gostov, zato ni presenečenje, da so po treh urah bogatih pogovorov nastala številna izhodišča, kako naj organizacije trajnostno ravnajo z nastanitvijo in prostorom, hrano in vodo, materiali in mobilnostjo. Identificirali smo izzive in priložnosti za nadaljnje ukrepanje na področju zelenega dela, se uskladili, kaj razumemo kot minimalni zeleni standard pri izvajanju projektov, poleg tega pa smo od  upravičencev  tudi slišali, kaj potrebujejo od nacionalne agencije za doseganje svojih zelenih zavez.

Na posvetu smo vzpostavili izjemno energijo sodelovanja, ki za prihodnost napoveduje velike spremembe in ambiciozne rezultate. Naslednja prelomna točka na tej poti bo mednarodno usposabljanje Greening the projects, ki ga bo nacionalna agencija oktobra izvedla na Bledu, kamor bodo izsledki posveta vključeni in nadgrajeni s pomočjo mednarodnih partnerjev.

Hvala organizacijam: Focus – društvo za sonaraven razvoj, Umanotera, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo,  Ekologi brez meja, Eko krogKNOF, TRAJNOSTNI PARK ISTRABOB, zavod za izobraževanje in kulturne dejavnosti, Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Zavod Ambitia, Društvo Moave, Zadrugi Allium.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih