Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Publikacije

Publicistika je ena izmed naših pomembnejših dejavnosti. Z njo prispevamo k dvigu kakovosti in povečanju baze znanja v mladinskem sektorju. Izdajamo različne publikacije na področju mednarodnega mladinskega dela in evropske mladinske politike, ki se dotikajo evropskega državljanstva, aktivne participacije mladih v družbi, neformalnega učenja v mladinskem delu, mladinskih politik, socialnega vključevanja itd.

Na tej strani najdete naslednje sklope publikacij zavoda:

Revija Mladje

Revija Mladje redno izhaja že vse od leta 2002. Namenjena je akterjem v mladinskem sektorju in pokriva ter razkriva aktualne teme s področja mladinskega in mladinske politike. Letno pripravimo dve številki revije, ki je na voljo v tiskani in digitalni obliki. 

Tematske brošure in priročniki

Tematski publikacija so lahko prijaviteljem v pomoč pri pripravi kakovostnih mednarodnih projektov, hkrati pa predstavljajo pomemben vsebinski prispevek na področju mednarodnega mladinskega dela pri nas. 

Raziskave in študije

Raziskovanje učinkov, ki jih prinaša sodelovanje v programu na mlade, mladinske organizacije, lokalno okolje in družbo kot tako, je ključno za uspešno izvajanje programa Erasmus+. Raziskovanje in spremljanje učinkov programa izvajamo s kombinacijo različnih pristopov: (1) na ravni projektov, (2) s sodelovanjem v raziskovalni mreže RAY (Research based analysis of youth in action), (3) s sodelovanjem z nacionalnimi oblastmi (vmesne in končne evalvacije izvajanja programa).

Youthpass letaki

Za prijavitelje in upravičence smo pripravili informativne letake o spremljanju in beleženju učnih rezultatov z namigi za uporabo Youthpassa v projektih. 

Odtisi mladih: primeri projektov in dobre prakse

Vsako leto nekaj projektov na posameznem področju po kakovosti izstopa. Mi jih identificiramo, izpostavimo, kaj je tisto, zaradi česar izstopajo in vam jih ponudimo v ogled.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih