Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Youth Wiki pogovor "Participacija mladih pri (so)odločanju", 24. november 2020 ob 11.00 uri

11.11.2020

Participacija mladih je del železnega repertoarja tematik, ko se pogovarjamo o mladih. Kako jo spodbujati in ustvarjati pogoje zanjo je eno od osrednjih vprašanj številnih, ki se s področjem ukvarjajo strokovno, projektno ali na ravni javnih politik.

S kom se bomo pogovarjali?
Na drugem Youth Wiki pogovoru bomo gostili Anjo Fortuna, predsednico Mladinskega sveta Slovenije, ki je svojo pot v mladinskem sektorju začela pri skavtih v Žireh. Izkušnje na področju mladinskega dela je nabirala v domačem Društvu podeželske mladine Vrsnik-Ledine, od koder je bila izvoljena tudi v organe Zveze podeželske mladine Slovenije. Vzporedno je bila dejavna tudi v študentski organizaciji, med drugim je bila tudi predsednica Kluba idrijskih študentov. Leta 2016 je bila izvoljena v vodstvo Mladinskega sveta Slovenije, sprva kot podpredsednica za mednarodno sodelovanje, v letu 2018 pa so jo organizacije članice MSS izbrale za predsednico MSS.

Kaj boste izvedeli?
Z Anjo se bomo pogovarjali o strukturah in mehanizmih, ki omogočajo ter spodbujajo participacijo mladih. Govorili bomo o Svetu Evrope, Svetu Vlade RS za mladino, participatornem proračunu in o mladinskem dialogu (nekdanji strukturirani dialog), ki letos praznuje 10. letnico izvajanja. Dotaknili se bomo tudi Ciljev mladih in prihajajočega predsedovanja Slovenije EU. Naša sogovornica ne samo pozna te mehanizme, ampak ima tudi ogromno neposrednih izkušenj z njihovim delovanjem, kar obeta zanimivo in poglobljeno razpravo.

Kje in kdaj?
24. novembra 2020 med 11:00 in 12:00 na Zoomu.

Prijave
Prijave na spletni pogovor Youth Wiki so obvezne. Prijavite se preko spletnega obrazca do 23. novemra 2020! Po prijavi boste preko elektronske pošte prejeli navodila za dostop do pogovora.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih