Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Na voljo je Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2021

15.04.2021

Evropska komisija je danes objavila razpis in vodnik novega programa Evropska solidarnostna enota za obdobje 2021-2027.

Program podpira mlade, ki se želijo udeležiti prostovoljskih aktivnosti na različnih področjih od podpore pomoči potrebnim do spodbujanja zdravja in okoljskih pobud v EU in širše. Letošnja prednostna usmeritev je zdravje in mobilizacija prostovoljcev za delo na projektih, ki naslavljajo različne izzive na področju zdravja, vključno s posledicami pandemije in spopadanju z njimi.

S skupnim proračunom v višini več kot 1 milijardo evrov bo novi program približno 275.000 mladim pomagal pri naslavljanju družbenih in humanitarnih izzivov v okviru prostovoljskih ali solidarnostnih aktivnosti. V prvem letu izvajanja je za to na voljo več kot 138 milijonov evrov.

Vabimo vas torej k ogledu Razpisa Evropska solidarnostna enota za leto 2021 ter Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2021. Vodnik je zaenkrat na voljo le v angleškem jeziku, slovenski prevod je v pripravi. 

Na voljo so tudi že prijavni obrazci za leto 2021, do katerih lahko dostopate preko nove Platforme za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Vabimo vas tudi k ogledu Letnega delovnega načrta Evropske komisije za program Evropska solidarnostna enota za leto 2021 ter Izjavo Evropske komisije za javnost ob današnji otvoritvi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih