Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Popravek Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota

15.02.2022

Evropska komisija je objavila popravek Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2022. Do sprememb je prišlo zaradi nekaterih tehničnih posodobitev v IT orodjih Evropske komisije.

Posodobljena različica Vodnika in izvleček popravka, v katerem so prikazane sprejete spremembe, sta dostopna na Evropskem mladinskem portalu. Na voljo so tudi že prevodi za oba dokumenta.

Popravek vsebuje spremembe, ki se navezujejo na način dostopa do financiranja in merila za upravičenost v projektih prostovoljstva ter roke v okviru življenjskega cikla projekta oz. okvirne datume za podpis sporazuma o dodelitvi nepovratnih sredstev.

Dostop do financiranja
V poglavju »Kako dostopati do financiranja?« (stran 29 v slovenski različici Vodnika) je prišlo do pomembne spremembe, ki pod merili za upravičenost k upravičenim prijaviteljem poleg organizacij, ki imajo ob roku za oddajo vlog veljaven znak kakovosti za vodilno organizacijo, dodaja še organizacije, ki so do roka za oddajo vloge oddale prijavo za pridobitev znaka kakovosti za vodilno organizacijo.

Veljaven znak kakovosti za vodilno organizacijo tako ni pogoj za oddajo vloge za financiranje v okviru projektov prostovoljstva, je pa ta potreben za pridobitev financiranja.

Roki življenjskega cikla projekta
Druga sprememba v okviru popravka Vodnika je bila uvedena v poglavju »Roki življenjskega cikla projekta in načini plačila«, kjer se je okvirni datum za podpis sporazuma o nepovratnih sredstvih pri vlogi za nepovratna sredstva za prostovoljstvo iz 3 mesecev razširil na 9 mesecev od roka za oddajo, okvirni datum za podpis istega sporazuma za solidarnostne projekte pa se je iz 4 mesecev prav tako podaljšal na 9 mesecev od roka za oddajo.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih