Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Povabilo prijaviteljem za umestitev projektov v vsebinski okvir predsedovanja Slovenije Svetu EU (1. 7.-31. 12. 2021)

05.10.2020

Nacionalna agencija vabi prijavitelje v programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, da svoje projekte, katerih osrednje aktivnosti bodo potekale v času slovenskega predsedovanja Svetu EU ali v mesecih pred njim, vsebinsko navežejo na 9. cilj Strategije EU za mlade 2019-2027 »Prostor in participacija za vse«, ki je osrednja tema na področju mladine v okviru aktualnega tria (Nemčija, Portugalska, Slovenija).

Tema participacije je zelo pomembna za vse projekte v okviru programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, še posebej pa za projekte mladinskega dialoga, katerih osrednji namen je spodbujati in omogočati participacijo mladih z izvajanjem neposrednega dialoga med mladimi in političnimi odločevalci. Hkrati je participacija osrednje načelo obeh EU programov ter samo bistvo projektov, ki jih programa financirata, zato vabimo prijavitelje, da razmišljajo in prijavijo projekte, ki se vsebinsko navezujejo na temo participacije ter so vezani na priprave za slovensko predsedovanje Svetu EU ali pa že na samo predsedovanje.

Prijavitelji bi tako s prijavo projektov na jesenski prijavni rok 2020 projekte na temo »prostor in participacija za vse« lahko izvajali v času predsedovanja ali v času priprav na predsedovanje. V okviru slovenskega predsedovanja bo tema obravnavana tako iz vidika fizičnih prostorov za participacijo, kot ustvarjanja pogojev, znanj, okvirov in programov, ki omogočajo in spodbujajo participacijo mladih ter učenje participacije mladih.

Pri navezovanju in umeščanju projektov v ta vsebinski kontekst si lahko pomagate s podcilji, opredeljenimi v okviru cilja 9 v Strategiji Evropske unije za mlade 2019-2027 in s Strategijo za participacijo mladih, ki jo je oblikoval podporni center SALTO za participacijo in informiranje za lažje doseganje polnih potencialov programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota na področju participacije mladih.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih