Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Priznanje za solidarnost je prejel projekt Naredimo skupaj!

10.12.2018
Priznanje za solidarnost programa Evropska solidarnostna enota je prejel Mladinski center Velenje za projekt Naredimo skupaj!

Sredi leta 2018 je v veljavo stopil novi samostojni program EU Evropska solidarnostna enota (ESE), ki med mladimi spodbuja medsebojno sodelovanje in solidarnost. Prakso podeljevanja priznanj za najboljši projekt na določenem področju smo prenesli tudi v okvir programa ESE. Tako smo na zaključnem srečanju, ki je potekalo 7. decembra 2018, podelili priznanje za solidarnost, in sicer projektu, ki je bil izveden v okviru programa Erasmus+, vendar predstavlja dober uvod v program ESE z osredotočanjem na solidarnost in druge vrednote programa ESE. Priznanje sta podelila minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in direktor nacionalne agencije Movit Uroš Skrinar.

Priznanje za solidarnost je prejel Mladinski center Velenje za projekt Naredimo skupaj! 

Mladinski center Velenje je organizacija z dolgoletnimi izkušnjami na področju mladinskega dela in s poslanstvom dela za in z mladimi. Preko projektov prostovoljstva gostijo dva prostovoljca iz Turčije - Gökberka in Emreja.

Projekt, ki še vedno poteka, je temelji na spoznavanju delovanja uspešnega mladinskega centra in aktivnem sodelovanju v programu v njegovih programskih enotah, nadgradnji že obstoječih in izvajanju novih projektov. Oba prostovoljca delata v enoti popoldanskega centra za otroke in mlade (tudi delo z mladimi migranti) ter v "Mojem klubu" (delo z osebami z mentalnimi težavami). Gre za delo v širši lokalni skupnosti, recimo v domu za ostarele, z brezdomci, delavnice v zaporu za mladoletne v Radečah, delavnice v Varni hiši, v vrtcu Velenje..). Preko projektov in aktivnosti obeh prostovoljcev, v katerih sodelujeta kot udeleženca in izvajalca, so povezali programske enote MC Velenja in s tem dvignili kvaliteto izvajanja projektov ter pridobili nove mlade prostovoljce. 

Projekt spodbuja solidarnost, saj gre za nadaljevanje uspešne mladinske izmenjave, ki je naslavljala prostovoljstvo znotraj lokalne skupnosti ter dolgoletnega dela mladinskega centra. Preko povezovanja različnih enot mladinskega centra in sodelovanja z lokalno skupnostjo se s projektom prostovoljstva krepita solidarnost in socialno vključevanje.

Mladinskemu centru Velenje čestitamo za prejeto priznanje.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih