Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

PROJECT LAB »New Power in Youth«

13.04.2023

Mednarodni PROJECT LAB »New Power in Youth« je celovit program, ki obsega spletna srečanja in rezidenčni dogodek, katerega namen je podpreti kakovosten razvoj projektov programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, osredotočenih na participacijo mladih. Potekal bo med 19. in 24. junijem 2023 v Bukarešti v Romuniji. Prijave so odprte do 28. aprila 2023.

Sodelovanje mladih v demokratičnem življenju in aktivno državljanstvo mladih sta visoki prednostni nalogi Strategije EU za mlade in vključeni v večino sodobnih okvirov mladinske politike v različnih evropskih državah.
Programa Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota sta mehanizem za udejanjanje strategije EU za mlade v praksi in nudita mladim številne priložnosti za razvoj mednarodnih projektov, ki jih opolnomočijo za aktivno vlogo v družbi in jim pomagajo razviti državljanske in socialne kompetence.
V tem kontekstu bo Project Lab »New Power in Youth« združil 30 mladinskih voditeljev in mladinskih delavcev iz različnih evropskih držav, da bi spoznali možnosti v okviru programa Erasmus+: Mladina (E+), in sicer mladinske izmenjave in aktivnosti udejstvovanja mladih ter solidarnostne projekte  Evropske solidarnostne enote (ESE).

Glavni cilji Project Lab-a so:
•    podpora pri razvoju kakovosti projektov E+ in ESE, osredotočenih na participacijo mladih,
•    okrepitev razumevanja participativnih pristopov,
•    raziskovanje državljanstva v evropskem kontekstu (od vključevanja mladih v njihovi skupnosti, oblikovanja pobud za odločanje, do njihove vloge na evropskih volitvah leta 2024),
•    spodbujanje partnerstva in skupnih projektov o temah ali družbenih vzrokih, ki jih mladinski voditelji opredelijo v svojih lokalnih okvirih.

Profil udeležencev:

•    mladinski voditelji, ki predstavljajo mladinsko organizacijo ali neformalno skupino mladih in mladinskih delavcev, ki jih zanima razvoj projektov v okviru Ključnega ukrepa 1 programov Erasmus+ Mladina (mladinske izmenjave in aktivnosti udejstvovanja mladih) in Evropske solidarnostne enote (solidarnostni projekti),
•    so identificirali vprašanje, ki je pomembno za mlade v njihovi skupnosti in bi ga radi obravnavali z evropskimi partnerji (solidarnostni projekti),
•    imajo nekaj izkušenj z vodenjem projektov (ne nujno v okviru E+/ESE),
•    so sposobni učinkovite komunikacije v angleščini,
•    18-35 let,
•    največ 1 udeleženec iz iste organizacije/neformalne skupine.
***Prednost bodo imeli udeleženci iz Bolgarije, Cipra, Estonije, Finske, Nemčije, Italije, Latvije, Nizozemske, Romunije, Slovenije in držav SALTO SEE. Ostali udeleženci vabljeni k prijavi!

Project Lab je kombinacija spletnih srečanj (pred in po dogodku); rezidenčni dogodek, ki bo v Bukarešti v Romuniji med 19. in 24. junijem 2023 (vključno z dnevi potovanja) in mentorstvo za razvoj projekta.

Prijava preko obrazca do 28. aprila 2023.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih