Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Prostovoljci programa Evropska solidarnostna enota prinesli sonce na Roglo

27.09.2021

Prejšnji teden sta dobro razpoloženje in srčnost prostovoljcev programa Evropska solidarnostna enota pregnala dež in kislo vreme z Rogle. Mednarodni prostovoljci so v okviru kroga usposabljanj in vrednotenj programa skozi proces neformalnega učenja razvijali kompetence na osebnostnem in delovnem področju. Krog usposabljanj in vrednotenj mladim udeležencem nudi usmerjanje in podporo v obdobju njihove prostovoljske aktivnosti, hkrati pa prispeva k njihovemu izobraževanju in razvoju ter omogoča spletanje dragocenih vezi med udeleženci.

Udeleženci Usposabljanja ob prihodu in Vmesnega vrednotenja prihajajo iz vse Slovenije, prostovoljsko aktivnost pa opravljajo v  organizacijah različnih tipov (javni zavodi, nevladne organizacije, …),  ki delujejo na različnih področjih (socialnem, okoljskem, mladinskem, kulturnem, športnem …). Skupna točka mladih prostovoljcev in njihovih organizacij pa je prizadevanje za solidarnejšo, bolj trajnostno in zdravo družbo.

V tednu, ki so ga preživeli skupaj, so naslovili teme, ki so glede na to, koliko časa že traja njihova aktivnost, za njih relevantne. Udeleženci Usposabljanja ob prihodu so se seznanili z državo gostiteljico, se preizkusili v pripravi projektnega načrta, trenirali komunikacijske spretnosti, vključno s spoznavanjem medkulturnega učenja, in še mnogo več. Na Vmesnem vrednotenju pa so udeleženci poleg evalvacije dosedanjega dela in načrtovanja zaključka projekta ter obdobja po projektu imeli več prostora za sooblikovanje programa, kar je v skupino prineslo še več angažiranosti in participacije s strani mladih udeležencev.

Pomembna tema, ki se je pojavila v obeh skupinah in sovpada s trenutnim družbenim dogajanjem, je duševno zdravje.

Na Rogli so se stkala poznanstva med prostovoljci iz naslednjih organizacij: Zavod za globalno učenje, Ljudska univerza Ormož, Mladinski center Velenje, Društvo SOS telefon, Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik, Zavod Manipura, Mladinski center Kotlovnica Kamnik, Društvo zaveznikov mehkega pristanka, Mladinski center Trbovlje, Kulturno izobraževalno društvo PINA, Društvo Barka, Društvo Salezijanski Mladinski center Rakovnik, Slovenska filantropija, Društvo EkoPot, Mladinski center Zagorje ob Savi, Popotniško združenje Slovenije, Zveza društev Mladinski center Postojna, Zavod Voluntariat, Zveza društev Mladinski center Idrija, Mladinski center Krško, Mladinski center Prlekije, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Zavod KNOF.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih