Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Usposabljanje ob prihodu – raziskovanje in širjenje solidarnosti v Velenju

20.06.2022

Med 13. in 17. junijem se je v Velenju odvijalo usposabljanje ob prihodu za prostovoljce Evropske solidarnostne enote. Tokratno usposabljanje je bilo nekoliko drugačno z vidika, da so bile udeleženke le dekleta, kar je usposabljanju prineslo novo dimenzijo in edinstven značaj. Zaznamovala ga je povezanost, odprtost, skrb zase in druge.

Prostovoljke so skozi program (pre)izkusile različne aktivnosti in metode ter si izmenjale dragocene izkušnje, ki jih bodo podpirale pri njihovem delu. V okviru programa so se udeleženke bolje seznanile z obveznostmi in pravicami deležnikov, vključenih v projekte, raziskovale koncept solidarnosti in krepile poznavanje faz projektnega načrtovanja. Ob izvajanju solidarnostne akcije se je skupina prostovoljk povezala s skupino učencev in učiteljev iz CVIU Velenje. Povabili so nas na obisk in druženje. Naslednji dan smo skupaj z zaposlenimi organizirali družabne in športne aktivnosti za učence šole. Z druženja smo odšli polni lepih vtisov in za izkušnjo bogatejši. Solidarnost se je širila tudi nad Šaleško dolino, kjer smo obiskali Turistično kmetijo Karničnik s krasnim razgledom na Velenjsko jezero in Velenjsko kotlino. Ogledali smo si kmetijo in poskusili odlično domačo kulinariko.

Teden je postregel z veliko mero medkulturnega učenja in izmenjave. Udeleženke so razmišljale še o osebni in učni podpori ter okrepile poznavanje Youthpassa ter kako jih ta lahko podpre pri prepoznavanju učnih trenutkov.

Usposabljanje je vodila trenerka Staša Dabič Perica. Za organizacijo je poskrbela Vanja Metelko.
Z nami so bile prostovoljke iz organizacij: Društvo Nega Zemlje in Duha, Mladinski center Idrija, Mladinski center Ormož, Kulturno in izobraževalno društvo Pina, Zavod Bob.

Več o usposabljanjih za prostovoljce v okviru programa Evropska solidarnostna enota si lahko preberete na naslednji povezavi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih