Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Usposabljanje za nove nosilce znaka kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota

19.04.2023

Usposabljanje je namenjeno koordinatorjem organizacij, ki so nedavno na novo pridobile znak kakovosti (ZK) Evropske solidarnostne enote ali imajo ZK že dalj časa, vendar še niso izvajale projektov prostovoljstva ali organizacija sicer aktivno izvaja projekte ESE, vendar so se ključne osebe, odgovorne za projekte prostovoljstva, nedavno zamenjale.

Namen usposabljanja je opolnomočiti in pripraviti organizacije na prihod prostovoljcev, da prepoznajo in uporabijo potenciale, ki jih prostovoljci prinašajo v organizacijo.

Z udeležbo na usposabljanju bodo udeleženci:

•    prejeli osnovne informacije o programu, izvajanju in upravljanju projekta v različnih fazah,
•    med seboj izmenjali izkušnje in okrepili podporno mrežo,
•    s spoznavanjem dobrih praks povečali motivacijo za sodelovanje v programu,
•    spoznali različne metode neformalnega izobraževanja,
•    se seznanili z mentorji v projektih prostovoljstva,
•    načrtovali nadaljnje korake v povezavi s projekti prostovoljstva.

LOGISTIKA
Usposabljanje bo potekalo v Kranjski gori, v Hotelu Ramada Hotel & Suits. S programom bomo pričeli v četrtek, 18. 5. ob 10:00, zaključili pa v petek, 19. 5. do 18:30.

Nastanitev je predvidena v dvoposteljnih sobah, zagotovljena bo prehrana tekom celotnega usposabljanja. Udeležba je za koordinatorje brezplačna. Prostori so primerni za osebe na vozičku. Udeležencem bodo povrnjeni potni strošk.
Glede morebitnih prehranskih in drugih potreb nam sporočite v prijavnem obrazcu. Prav tako so dobrodošla vprašanja oz. predlogi tem, ki bi jih želeli obravnavati na srečanju.

PROGRAM
Podroben program boste prejeli ob potrditvi prijave, sicer pa bo rdeča nit usposabljanja učna podpora in spremljanje učnega procesa prostovoljcev.
Pozornost bomo namenili tudi tematik projektnega cikla, kjer se bomo dotaknili vseh pomembnih faz v pripravi, izvajanju in zaključevanju projekta. Predstavil bomo primere dobrih prakse s terena, na kratko pa se bomo srečali tudi z aktualnimi mentorji prostovoljcem. Uporabili in predstavili bomo različne metode, značilne za neformalno izobraževanje, ki jih lahko uporabite pri svojem delu.

Usposabljanje bosta vodila trenerja Jaka Kovač in Staša Dabič Perica. Prisotni bodo tudi predstavniki Nacionalne agencije.

PRIJAVA
Obvezna je predhodna prijava. Prijavite se lahko TUKAJ do četrtka, 4. 5. 2023. V primeru prevelikega števila prijav si NA pridržuje pravico do izbora udeležencev oz. zavrnitve kandidatov. Predvideno število udeležencev je 20, spodbuja pa se udeležba po enega predstavnika vsake organizacije.

Udeleženci boste o izboru obveščeni predvidoma do ponedeljka, 8. 5. 2023.

Za vsa vprašanja se lahko obrnete na barbara.masnik@movit.si.

Veselimo se našega srečanja,
Ekipa Movita


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih