Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Vabilo: Delavnica Spoznajmo program ESE in znak kakovosti

03.10.2019
Vabilo: Delavnica “Spoznajmo program ESE in znak kakovosti” (Maribor, 23. 10. 2019)

Vabljeni na delavnico Spoznajmo program ESE in znak kakovosti, ki bo potekala 23. oktobra v Mariboru.

Kaj je program Evropska solidarnostna enota?

Evropska solidarnostna enota je program, ki združuje mlade in organizacije pri prizadevanjih za bolj vključujočo družbo, pri pomoči najbolj ranljivim osebam in reševanju družbenih izzivov. Mladi v starosti od 18 do 30 let v  domačih ali tujih organizacijah opravljajo prostovoljno delo, pripravništva ali se v njih zaposlijo. Del programa so tudi solidarnostni projekti, ki so namenjeni izključno mladim in njihovim pobudam.

Kaj pridobijo organizacije?

S sodelovanjem v programu organizacije pridobijo svež veter v timu sodelavcev, nove ideje in načine dela, obogatijo program in izkušnjo svojim ciljnim skupinam, sodelavci izboljšajo znanje tujih jezikov in kapaciteto sodelovanja v medkulturnem okolju in timu, povečajo svoj ugled v skupnosti, dvignejo mednarodno sodelovanje na novo raven.

Katere organizacije lahko sodelujejo v programu?

V programu lahko sodelujejo raznovrstne organizacije: šole in vrtci, nevladne organizacije z mnogoterih področij, kmetije, naravni parki, podjetja različnih oblik, zavetišča za živali, mladinski, družinski in skupnostni centri, domovi za starejše, kulturni domovi, muzeji in mnogi drugi.

Kaj program financira?

V projektih prostovoljstva so iz programa kriti stroški za potovanje, hrano in nastanitev prostovoljcev ter organizacijska podpora in podpora za vključevanje mladih iz ranljivih skupin. Pri pripravništvih in zaposlitvah program financira potovanje, organizacijsko podporo in podporo za vključevanje mladih iz ranljivih skupin ter dodatek za selitev. Slovenska Nacionalna agencija redno organizira raznovrstne programe izobraževanja za upravičence in tiste, ki se s programom šele spoznavajo.

Vas je opis programa pritegnil? Vabljeni, da se udeležite delavnice, ki bo v sredo, 23. oktobra 2019, od 9.30 do 13.00, v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Potek delavnice:

9.30 – 10.00

Sprejem z jutranjimi napitki in prigrizki*

10.00–10.30

Uvod in predstavitev programa Evropska solidarnostna enota

10.30–11.00

Dobra praksa (Mojca Ž. Metelko, direktorica KNOF, so.p.) 

11.00–11.15

Odmor

11.15–12.45

Kaj so elementi kakovosti v programu in pregled postopka vstopa v program (delo po skupinah)

12.45

Lahko kosilo*

 *Prigrizek in kosilo bo pripravila Kooperativa Dame, trajnostni turizem in gostinstvo.

O učinkih programa iz prve roke:

Mojca Ž. Metelko, direktorica KNOF, so. p.: "Prostovoljci iz tujine v našo poslovno skupnost vnašajo ogromno svežine, inovativnosti in pestrosti. Prvi prostovoljec iz Francije ima zasluge, da smo sploh postali socialno podjetje in odprli prvi reuse center Stara šola. Vsakodnevno se en od drugega učimo, kar je neprecenljivo. Veliko mi pomeni, da kot direktorica komuniciram z njimi skoraj na dnevni bazi, saj mi marsikdaj podajo kakšno rešitev izven okvirja."

Katarina Nučič, direktorica Mladinskega centra Trbovlje: "Učinki sodelovanja Mladinskega centra Trbovlje v programu so nedvomno v spremenjenem načinu dela, ki je posledica spremljanja kakovosti izvajanja projektov, raznolikih pristopih, uporabi novih metod pri delu z mladimi na lokalni ravni. Ravno tako v razvoju in rasti vseh sodelavcev in nenazadnje v vzpostavljenih novih in v nadgradnji že obstoječih partnerskih povezav z organizacijami na mednarodnem nivoju. Z njimi lahko razvijamo nove projekte - tudi v okviru drugih evropskih programov."

Prijave udeležencev sprejemamo preko elektronskega obrazca, do petka, 18. oktobra 2019

Po predhodni najavi (najkasneje do 16. oktobra 2019) organiziramo tolmačenje v slovenski znakovni jezik. Prostor delavnice je z dvigalom dostopen za gibalno ovirane udeležence, prilagojene sanitarije so v pritličju stavbe.

Več informacij o programu Evropska solidarnostna enota najdete tukaj. 

Če imate kakšna vprašanja stopite v stik z nami preko elektronskega naslova info@movit.si ali nas pokličite na 01 430 47 47.

Prisrčno vabljeni!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih