Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Partnerstva za prostovoljstvo

Partnerstva za prostovoljstvo so poseben format projektov, namenjen izkušenim prostovoljskim organizacijam, ki želijo razvijati in izvajati bolj dolgoročne projekte, saj omogoča poenostavljen in fleksibilen format za izvajanje prostovoljskih aktivnosti. Hkrati pa naj bi povečala kakovost in število prostovoljskih priložnosti v Evropski solidarnostni enoti.

Zainteresirani prijavitelji so možnost za sodelovanje že lahko pridobili s prijavo na 1. prijavnem roku programa Evropska solidarnostna enota v letu 2018, te možnosti pa sedaj do konca programa leta 2020 ni več. Partnerstva za prostovoljstvo se izvajajo preko 3-letnega okvirnega partnerskega sporazuma, na podlagi katerega izbrani prijavitelji lahko vložijo tri letne vloge za dotacijo v določenem 18-mesečnem obdobju:

  • Prijava za 1. letno vlogo za obdobje izvajanja od 1.1.2019 do 30.6.2020 - prijavni rok že izveden 16.10.2018.
  • Prijava za 2. letno vlogo za obdobje izvajanja 1.8.2019 do 31.1.2021 – prijavni rok že izveden 26.4.2019.
  • Prijava za 3. letno vlogo za obdobje izvajanja 1.7.2020 do 31.12.2021 – prijavni rok že izveden aprila 2020.

Izbrane organizacije, ki izvajajo partnerstvo za prostovoljstvo, se ne morejo prijavljati za financiranje v okviru običajnih projektov prostovoljstva, pri čemer se v partnerstvih za prostovoljstvo lahko izvajajo enake aktivnosti kot v projektih prostovoljstva (z izjemo izvajanja dopolnilnih aktivnosti), saj veljajo ista merila za upravičenost in ista pravila financiranja, ki na posameznem prijavnem roku po takrat veljavnem Vodniku po programu ESE veljajo za projekte prostovoljstva.

O podrobnostih izvajanja partnerstva za prostovoljstvo ter letnih vlog se izbrane organizacije oz. izbrani prijavitelji obrnite osebno na Nacionalno agencijo.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih