Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Prijavni postopek

Prijava projektov v program še ni mogoča, lahko pa že pridobite OID številko, ki jo boste potrebovali za prijavo projektov v program, v kolikor je še nimate.

POMEMBNO: Preden ustvarite novo številko OID nujno natančno preberite informacijo o sistemu za registracijo organizacij.

PRIDOBITEV IDENTIFIKACIJSKE ŠTEVILKE ORGANIZACIJE (OID)

Za prijavo projekta mora vaša organizacija imeti identifikacijsko številko organizacije (OID). V kolikor je še nimate, jo pridobite tako, da v sistemu "Registracija organizacije" (Organisation registration system – ORS) ustvarite profil organizacije. 

Postopek pridobitve identifikacijske številke organizacije (OID) poteka v grobem v treh korakih:

1. Najprej si morate ustvariti EU login račun

2. Nato morate v ORS registrirati svojo organizacijo (v zavihku "ORGANISATIONS" izberite možnost "Register My Organisation"), vpišete svoje prijavne podatke ter ustvarite profil organizacije, ki se zaključi s pridobitvijo OID, vendar vaša registracija s tem še ni povsem zaključena - glej naslednji korak).

3. Po pridobitvi OID, se na levi strani vašega profila odpre zavihek »Documents«, kamor z uporabo gumba »Add document« naložite (pripnete) še nekatera dokazila, in sicer:  

  • Izpis iz AJPES-a
  • Obrazec za finančno identifikacijo
  • Dokazilo o pravnem statusu (za društva, zasebne zavode ipd., velja obrazec za "podjetja v zasebni lasti")
  • Če v projektni prijavi zaprošate za več kot 60.000 EUR sredstev in ste nejavna organizacija, morate v svoj profil pripeti še zaključeno bilanco stanja za zadnje zaključeno finančno leto.

4. Ko so vsi dokumenti naloženi, kliknite gumb »Update my organisation«. S tem je vaša registracija zaključena.

Pri postopku registracije vašega računa na ORS vam je lahko v pomoč vodnik za registracijo organizacije.

POMEMBNO: Vsaka pravna oseba lahko pridobi le eno OID, ki jo potem uporablja ob vsakokratnem sodelovanju v programu, zato poskrbite za dogovor v organizaciji glede administratorskih pravic za upravljanje OID. Vse spremembe namreč lahko ureja le oseba, ki ima administratorske pravice za urejanje OID vezane na svoj e-naslov. V primeru odhoda te osebe iz organizacije mora ta oseba administratorske pravice za urejanje OID v ORS prenesti na drugo osebo.

Spreminjanje podatkov o organizaciji:

Vsaka pravna oseba mora v primeru spremembe imena ali sedeža organizacije to vnesti v  ORS, kamor mora naložiti tudi nove dokumente, ki dokazujejo spremembe, o teh nujno obvestiti tudi Nacionalno agencijo. 

V primeru spremembe bančnega računa mora vsaka pravna oseba na ORS naložiti nove dokumente, ki dokazujejo spremembo, o tej pa nujno obvestiti tudi Nacionalno agencijo.

Spremembo zakonitega zastopnika in kontaktne osebe projekta lahko uredi le Nacionalna agencija, ki jo mora pravna oseba v tem primeru obvestiti o spremembah. V primeru spremembe zakonitega zastopnika mora pravna oseba dokumente, ki dokazujejo spremembe, naložiti na ORS, v primeru spremembe kontaktne osebe projekta pa je dovolj le obvestilo Nacionalni agenciji.

Navodila glede vnašanja sprememb podatkov o organizaciji so razložena tudi vodniku za registracijo organizacije.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih