Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Oddaja končnega poročila

POMEMBNO: Spodnja navodila se nanašajo na zaključevanje projektov, ki so bili v program sprejeti od leta 2021 dalje. Če zaključujete projekt, sprejet še v preteklem programu (do vključno leta 2020), so navodila za oddajo končnega poročila za te projekte na voljo tukaj.

Spletno orodje za poročanje in upravljanje

Upravičencem je ves čas trajanja projekta na voljo spletno orodje za poročanje in upravljanje, v katerem ima upravičenec na voljo za urejanje različne razdelke glede na vrsto projekta (npr. aktivnosti, mobilnosti, dogodke, proračun itd.), ter spremlja izvajanje projekta, v orodju pa bo kmalu možna tudi priprava končnega poročila. Trenutno lahko dostopate le do vzorčnih končnih poročil, s pomočjo katerih imate možnost preveriti predvideno vsebino končnega poročila in se ustrezno pripraviti na njegovo izpolnjevanje. Vzorčno končno poročilo za solidarnostne projekte najdete tukaj, za projekte prostovoljstva pa vzorčno končno poročilo ni še na voljo.

Dostop do sprejetega projekta je omogočen kontaktom, opredeljenih v prijavni vlogi. Ko je sporazum z nacionalno agencijo podpisan, ta projekt v orodje tudi prenese. S tem postane projekt viden v razdelku My projects/Moji projekti. Pri tem kontaktne osebe projekta prejmejo obvestilo oz. samodejno generirano elektronsko sporočilo, v katerem je med drugim naveden tudi dostop do projekta v orodju.

POMEMBNO! Svetujemo vam, da pri preverjanju, ali ste obvestilo prejeli, znotraj svojega e-poštnega predala pregledate vse mape, vključno s »vsiljeno pošto«.

Znotraj vodnika za uporabo orodja vam je na voljo tudi obrazložitev postopka prejemanja obvestil, ki vključuje seznam z navedbo primerov, v katerih so obvestila poslana, in oseb, ki prejmejo posamezno obvestilo.

Orodje je dostopno preko Platforme za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v razdelku My projects/Moji projekti.

Projekti, prijavljeni na prvi prijavni rok v letu 2021 – stanje
V orodje je zaenkrat nacionalna agencija prenesla vse projekte, sprejete na prvem prijavnem roku programa v letu 2021, in sicer je prenos trenutno omogočen le za solidarnostne projekte. Prenos projektov prostovoljstva za sedaj ni še možen, bodo pa projekti v okviru tega ukrepa preneseni takoj, kot nam bo to omogočeno. Vabimo vas, da v kolikor niste prepričani, ali je bil vaš projekt prenesen, počakate na obvestilo o njegovemu prenosu.  

Upravičence prenešenih projektov v orodje za poročanje in upravljanje pozivamo, da v orodju redno posodabljajo oz. vnašajo podatke o aktivnostih in udeležencih v ustrezne razdelke skladno z navodili za uporabo orodja. V primeru težav pri vnosu podatkov vas prosimo, da zaenkrat te zabeležite v razpredelnico na naslednji povezavi. V začetku januarja namreč za vas pripravljamo kratko usposabljanje za vnašanje aktivnosti v orodje, v okviru katerega bomo skušali odgovoriti na vaše dileme. Če je zadeva urgentna, pa nam pišite na info@movit.si.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih