Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Strukturirani dialog

Strukturirani dialog z mladimi in mladinskimi organizacijami

Letošnji evropski teden mladih želi poleg ostalih tem posvetiti posebno pozornost prav aktivni participaciji mladih. To pa mladim med drugim omogoča tudi strukturirani dialog na področju mladine, katerega namen je zagotoviti vključevanje mladih in mladinskih organizacij v oblikovanje mladinskih politik na evropski ravni.

Strukturirani dialog poteka že od leta 2001 v obliki rednih posvetovanj na lokalni, nacionalni in evropski ravni, katerih rezultati prispevajo k oblikovanju resolucij Evropske komisije, ki usmwerjajo razvoj mladinskih politik in mladinskega dela v državah članicah EU. 


MEDNARODNI SEMINAR O STRUKTURIRANEM DIALOGU, 13.-16. APRIL 2015, LJUBLJANA

Ob tej priložnosti je tudi MOVIT v tesnem sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije organiziral mednarodni semionar o strukturiranem dialogu za člane nacionalnih delovnih skupin, ki so v državah članicah zadolžene za koordinacijo in izvajanje strukturiranega dialoga na nacionalni in lokalnih ravneh ter učinkovit prenos priporočil z nacionalne ravni na evropsko raven. Namen seminarja je bil ovrednotiti dosedanje izvajanje strukturiranega dialoga ter prenos dobrih praks med državami članicami ter oblikovanje priporočil za različne deležnike za izboljšanje izvajanja strukturiranjega dialoga v prihodnje. Seminar je potekal od 13. do 16. aprila 2014 v Ljubljani, zaključke objavljamo spodaj, predstavljeni pa bodo tudi na evropski konferenci v Bruslju v začetku meseca maja.

Rezultati seminarja:
Priporočila za izvajanje 4. cikla strukturiranega dialoga
Priporočila za nacionalne delovne skupine za strukturirani dialog
Predlogi za izboljšanje uporabe rezultatov posvetovanj 


EVROPSKA KONFERENCA O STRUKTURIRANEM DIALOGU, 4.-6. MAJ 2015, BRUSELJ

V začetku maja pripravlja konferenco o strukturiranem dialogu EU z mladimi in mladinskimi organizacijam tudi Evropska komisija. Na njej se bodo zbrali predstavniki vseh nacionalnih delovnih skupin, zadolženi za participativni postopek v državah članicah EU, kjer bodo predstavili najboljše prakse in priporočila, kako doseči mlade iz vseh delov družbe.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih