Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

Informacijski paket za udeležence aktivnosti v okviru programa Evropska solidarnostna enota.
04.01.2019
Evropska komisija je pripravila pozdravno pismo in paket informacij (t.i. infokit) za vse udeležence programa Evropska solidarnostna enota. Organizacijam priporočamo, da te informacije udeležencem predajo pred njihovim odhodom na aktivnost. Paket informacij bo udeležencem pomagal pri pripravi na izkušnjo sodelovanja v...več »
Pomembne informacije za prijavo projektov v program Evropska solidarnostna enota (ESE) v letu 2019
03.01.2019
Evropska komisija je 10. decembra objavila razpis za zbiranje predlogov za program Evropska solidarnostna enota in Vodnik za prijavitelje v program ESE za leto 2019. V letu 2019 bo v program Evropska solidarnostna enota projekte možno prijaviti v tri ukrepe: Pripravništva in zaposlitveProstovoljstvo (projekti...več »
Podcast Kažipot po EU o programu Evropska solidarnostna enota (foto: Europe Direct Koper).
03.01.2019
Kažipot po EU - napotki za varno navigacijo po meandrih Evropske unije je podcast, ki ga pripravlja Europa Direct Koper, v katerem vsako zadnjo sredo v mesecu podajajo uporabne nasvete za življenje v EU.  V 10. epizodi podcasta sta se Corinne Brenko in Alenka Česa z našo Roberto Čotar Krilić, vodjo programa...več »
Informativni dan programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota
02.01.2019
Informativni dan programov Erasmus+: Mladi v akciji (E+: MvA) in Evropska solidarnostna enota (ESE) pred 1. prijavnim rokom v letu 2019 bo potekal 11. januarja 2019, med 9:30 in 16:30 uro v Hiši EU v Ljubljani (Dunajska cesta 20). Dogodek je namenjen vsem, ki se želite informirati o: Namenu, ciljih in značilnostih...več »
Anica Mikuš Kos: Solidarnost kot lepilo družbe (foto: MOVIT)
31.12.2018
Članek je bil izvirno objavljen v 39. številki revije Mladje. Branje članka vam bo vzelo: 10 minut Kaj je solidarnost? V opredelitvah lahko preberemo, da je solidarnost enotnost, ki temelji na skupnih interesih, ciljih, standardih in simpatijah. Je vezivo, ki povezuje ljudi v družbeni skupini. Tej definiciji manjka...več »
Vesel božič in srečno novo leto 2019.
21.12.2018
Za nami je zanimivo in razgibano leto, ki nam je postreglo s številnimi izzivi in nam omogočilo mnoge radosti. Veseli smo, da skupaj z vami premagujemo izzive in ustvarjamo zgodbe, ki pustijo sled.  Želimo vam (in nam), da bo tako tudi v prihodnjem letu.  Vesel božič in srečno novo leto 2019. več »
Rezultati prvega prijavnega roka programa Evropska solidarnostna enota v letu 2018.
20.12.2018
Rezultati prvega prijavnega roka (16. oktober) programa Evropska solidarnostna enota v letu 2018: Sklep o izboru in višini sofinanciranja vlog - Ukrep prostovoljstvaSklep o izboru in višini sofinanciranja vlog - Ukrep pripravništva in zaposlitveSklep o izboru in višini sofinanciranja vlog - Ukrep solidarnostni...več »
18.12.2018
Evropska solidarnostna enota je prejela nagrado “Innovation on politics” v kategoriji “civilization”, ki jo podeljuje Inštitut za inovacije v politikah iz Dunaja. Nagrado je sprejel predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker, ki je dejal, da je počaščen za prejem nagrada in poudaril, da Evropska solidarnostna enota...več »
10.12.2018
Obveščamo vas, da je Evropska komisija je objavila razpis za zbiranje predlogov za program Evropska solidarnostna enota za leto 2019. V letu 2019 bo proračun programa ESE 96 milijonov evrov. V Sloveniji bo za projekte v vseh treh stebrih na voljo 1.3 milijona evrov. Podrobnejša razdelitev razpoložljivih sredstev je...več »
Priznanje za solidarnost programa Evropska solidarnostna enota je prejel Mladinski center Velenje za projekt Naredimo skupaj!
10.12.2018
Sredi leta 2018 je v veljavo stopil novi samostojni program EU Evropska solidarnostna enota (ESE), ki med mladimi spodbuja medsebojno sodelovanje in solidarnost. Prakso podeljevanja priznanj za najboljši projekt na določenem področju smo prenesli tudi v okvir programa ESE. Tako smo na zaključnem srečanju, ki je potekalo 7....več »
Prikazujem rezultate 391 - 400 od skupno 438
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih