Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

25.10.2018
Kakšno je stanje participacije mladih v letu 2018? Kaj trendi, kot so naraščajoči populizem in nacionalizem ter vpliv tehnologije, pomenijo za področje participacije mladih v Evropi? Kako razumeti in opredeliti participacijo? O tem lahko berete v prvi iz serije publikacij možganskega trusta (think tank) na temo...več »
24.10.2018
Članek je bil izvirno objavljen v 38. številki revije Mladje. Branje članka vam bo vzelo: 10 minut Gledano z normativnega vidika je demokratični politični sistem odvisen od tistih, ki v njem sodelujejo. Če sodelujočih ni, je sistem, ki svoj obstoj utemeljuje na vladavini ljudstva, obsojen na propad. Predpogoj...več »
22.10.2018
Četrti blog na temo učinkov mednarodnih projektov prostovoljstva, ki jih v okviru raziskave, ki poteka od marca 2017 in bo trajala vse do novembra 2018, redno pripravlja raziskovalec Jonathan Robertson iz Škotske. Jonathan v okviru raziskave spremlja prostovoljce, ki so vključeni v različne prostovoljske projekte po vsej...več »
17.10.2018
V Ljubljani bo med 2. in 7. decembrom 2018 potekala mednarodna aktivnost za vzpostavljanje partnerstev Key to inclusion: European solidarity corps. Aktivnost bo ponudila priložnost za boljše spoznavanje možnosti za prijavo projektov v okviru programa Evropska solidarnostna enota, mreženje organizacij iz različnih držav,...več »
16.10.2018
Na dogodku, ki bo potekal 5. in 6. novembra 2018 v Ljubljani, bomo:  predstavili program Evropska solidarnostna enota,predstavili značilnosti projektov, ki spodbujajo socialno vključevanje,predstavili dobre prakse vključujočih projektov,predstavili znak kakovosti in postopek njegove pridobitve,svetovali kako se...več »
15.10.2018
Delavnica bo izvedena v okviru nacionalnega dogodka Ključ do vključenosti: poiščimo priložnosti za vključevanje v program ESE, ki bo v Ljubljani potekal 5. in 6. novembra 2018.  Delavnica bo potekala drugi dan dogodka (6. novembra) med 9.30 in 17.30 uro.  Namen delavnice je omogočiti organizacijam, da...več »
11.10.2018
Rok za prijavo v program Evropska solidarnostna enota se izteče 16. oktobra 2018 opoldne. Nov program prinaša nadaljevanje podpore projektom na področju prostovoljstva, hkrati pa s solidarnostnimi projekti ter ukrepom pripravništva in zaposlovanje odpira nove možnosti za spodbujanje solidarnosti in naslavljanje izzivov...več »
10.10.2018
Obveščamo vas, da smo objavili vsebinske smernice za prijavitelje projektov v program Evropska solidarnostna enota.  Osrednje vodilo pri pripravi projektov seveda predstavlja Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota. Priporočamo pa, da pri pripravi projektov upoštevate tudi nacionalne vsebinske...več »
09.10.2018
9. oktobra 2018 sta Urad Republike Slovenije za mladino in Zavod MOVIT, nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota organizirala predstavitev spletne platforme Youth Wiki (www.youthwiki.si). Youth Wiki je evropska spletna enciklopedija na področju nacionalnih mladinskih politik,...več »
08.10.2018
Eno izmed področij, na katerem imajo upravičenci programa Erasmus+: Mladi v akciji kar nekaj izzivov je problematika kriznih situacij v organizacijah, ki nastanejo kot posledica stisk mladih, ki v organizacijo pridejo kot prostovoljci, ali pa se udeležujejo drugih aktivnosti v organizaciji, ter kako jih ustrezno...več »
Prikazujem rezultate 401 - 410 od skupno 429
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih