Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

24.10.2018
Članek je bil izvirno objavljen v 38. številki revije Mladje. Branje članka vam bo vzelo: 10 minut Gledano z normativnega vidika je demokratični politični sistem odvisen od tistih, ki v njem sodelujejo. Če sodelujočih ni, je sistem, ki svoj obstoj utemeljuje na vladavini ljudstva, obsojen na propad. Predpogoj...več »
22.10.2018
Četrti blog na temo učinkov mednarodnih projektov prostovoljstva, ki jih v okviru raziskave, ki poteka od marca 2017 in bo trajala vse do novembra 2018, redno pripravlja raziskovalec Jonathan Robertson iz Škotske. Jonathan v okviru raziskave spremlja prostovoljce, ki so vključeni v različne prostovoljske projekte po vsej...več »
17.10.2018
V Ljubljani bo med 2. in 7. decembrom 2018 potekala mednarodna aktivnost za vzpostavljanje partnerstev Key to inclusion: European solidarity corps. Aktivnost bo ponudila priložnost za boljše spoznavanje možnosti za prijavo projektov v okviru programa Evropska solidarnostna enota, mreženje organizacij iz različnih držav,...več »
16.10.2018
Na dogodku, ki bo potekal 5. in 6. novembra 2018 v Ljubljani, bomo:  predstavili program Evropska solidarnostna enota,predstavili značilnosti projektov, ki spodbujajo socialno vključevanje,predstavili dobre prakse vključujočih projektov,predstavili znak kakovosti in postopek njegove pridobitve,svetovali kako se...več »
15.10.2018
Delavnica bo izvedena v okviru nacionalnega dogodka Ključ do vključenosti: poiščimo priložnosti za vključevanje v program ESE, ki bo v Ljubljani potekal 5. in 6. novembra 2018.  Delavnica bo potekala drugi dan dogodka (6. novembra) med 9.30 in 17.30 uro.  Namen delavnice je omogočiti organizacijam, da...več »
11.10.2018
Rok za prijavo v program Evropska solidarnostna enota se izteče 16. oktobra 2018 opoldne. Nov program prinaša nadaljevanje podpore projektom na področju prostovoljstva, hkrati pa s solidarnostnimi projekti ter ukrepom pripravništva in zaposlovanje odpira nove možnosti za spodbujanje solidarnosti in naslavljanje izzivov...več »
10.10.2018
Obveščamo vas, da smo objavili vsebinske smernice za prijavitelje projektov v program Evropska solidarnostna enota.  Osrednje vodilo pri pripravi projektov seveda predstavlja Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota. Priporočamo pa, da pri pripravi projektov upoštevate tudi nacionalne vsebinske...več »
09.10.2018
9. oktobra 2018 sta Urad Republike Slovenije za mladino in Zavod MOVIT, nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota organizirala predstavitev spletne platforme Youth Wiki (www.youthwiki.si). Youth Wiki je evropska spletna enciklopedija na področju nacionalnih mladinskih politik,...več »
08.10.2018
Eno izmed področij, na katerem imajo upravičenci programa Erasmus+: Mladi v akciji kar nekaj izzivov je problematika kriznih situacij v organizacijah, ki nastanejo kot posledica stisk mladih, ki v organizacijo pridejo kot prostovoljci, ali pa se udeležujejo drugih aktivnosti v organizaciji, ter kako jih ustrezno...več »
06.10.2018
Članek je bil izvirno objavljen v 38. številki revije Mladje. Branje članka vam bo vzelo: 5 minut Brskam in iščem po spominu. Da bi izluščila tisti glavni razlog, da sem odraščanje preživela aktivno, na svoj način družbeno angažirano, razgibano. Dokončen odgovor se kar nekako izmika, toliko je »krivcev«, ki bi jih lahko...več »
Prikazujem rezultate 411 - 420 od skupno 438
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih