Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Miti in resnice o mladinskem delu: učinki lokalnega mladinskega dela

21.11.2019

Zavod Movit je novembra 2019 izdal publikacijo Miti in resnice o mladinskem delu: učinki lokalnega mladinskega dela, avtorjev izr. prof. dr. Tomaža Deželana in asist. mag. Nine Vombergar s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Publikacija je pregled literature o tem, kaj je mladinsko delo in kateri so njegovi učinki. Mladinsko delo avtorja opredelita skozi njegove značilnosti, akterje, prostore, kjer se izvaja, cilje, ranljive skupine in kakovost. Nato identificirata vrsto učinkov mladinskega dela, ki jih kategorizirata v učinke na osebnostne lastnosti posameznika, učinke na profesionalne značilnosti posameznika, neposreden učinek na skupnost in učinek na gospodarsko okolje.

S publikacijo smo dobili bogat in jasen pregled literature, ki lahko služi kot argument pri zagovorništvu mladinskega dela in politik (na lokalni ravni), kot usmeritev mladinskim delavcem, pa tudi kot vir za nadaljnje raziskovanje. Publikacija je nastala v okviru projekta Europe Goes Local in smo jo prvič predstavili na konferenci o učinkih mladinskega dela na lokalne skupnosti 'Mladost je norost, po občini skače, kjer je most', 7. 11. 2019 v Brežicah.

Publikacijo si lahko prenesete tukaj.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih