Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Obisk evropske poslanke in poročevalke v senci za program ESE Irene Joveve

26.09.2023

V ponedeljek, 25. 9. 2023, nas je na Movitu v vlogi poročevalke v senci za program Evropska solidarnostna enota obiskala Irena Joveva s svojo lokalno asistentko Jasno Gerbec.

Pridružila so se nam tudi predstavniki izobraževalnega in terapevtskega centra Familija iz Škofje Loke - dva prostovoljca in mladinski delavec so delili svoje izkušnje, doživetja in poglede na sodelovanje v tem programu. Sledila je sproščena debata na temo pomena, izzivov in prihodnosti programa ESE.

Ob koncu srečanja je Irena Joveva povedala:

Zares me veseli, da sem danes z vami in lahko iz prve roke izvem, kako program Evropske solidarnostne enote deluje v praksi. Predvsem bi se rada zahvalila predstavnikom iz organizacije Familija, ki so se nam pridružili in sproščeno delili svoje vtise in doživetja, pa tudi morebitne izzive, s katerimi se v svojem vsakdanu srečujejo tako prostovoljci kot tudi mladinski delavci, ki sodelujejo v programu. Takšni pogovori so za odločevalce vedno dobrodošli in prav je, da vas ne samo poslušamo, temveč tudi slišimo. Nadejam se, da se bo program ESE v prihodnje še okrepil, postal še bolj prepoznaven, dostopen in vključujoč z visokimi standardi izvajanja, da se bodo lahko pomembna sporočila o prostovoljstvu in solidarnosti mladih razširila povsod po Evropi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih