Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Kratek pregled priložnosti - aktivnosti, usposabljanja in drugi dogodki v naslednjih mesecih

09.10.2023

V preteklih tednih se je nabralo kar nekaj dogodkov ter priložnosti za dodatna izobraževanja in usposabljanja, ki bodo potekala v prihodnjih mesecih in katerih roki za prijave se počasi iztekajo. Za vas smo pripravili kratek seznam, da se boste lahko bolje znašli in izbrali pravo aktivnost zase. Vabljeni k pregledu, prijavi in udeležbi!

- Nova priložnost Discover EU: do 18. 10. 2023 do 12. ure se zbirajo prijave za pridobitev ene od 35.000 brezplačnih vozovnic za potovanje z vlakom v okviru pobude DiscoverEU. Z malo sreče si lahko mladi, rojeni med 1. januarjem in 31. decembrom 2005, s pravilnimi odgovori v kratkem kvizu na temo Evropske unije priborijo vozovnico za pravo evropsko dogodivščino. Več informacij in prijavnica na voljo na tej povezavi. Vabimo vas, da informacijo o tej priložnosti razširite do čim več mladih!

- "Pop up the vote" - Kultura na volitvah: Poziv združenja Culture Action Europe je namenjen umetnikom, kulturnim delavcem in študentom med 18 in 30 let, ki bodo v vlogi "ustvarjalcev sprememb" mobilizirali državljane, da sodelujejo na evropskih volitvah prihodnje leto. Izbrani posamezniki_ce bodo sodelovali na mednarodnem usposabljanju Changemaker's playground Camp, ki bo med 10. in 16. februarjem 2024 potekalo v Belgiji. Rok za prijavo je 15. oktober. Več informacij je na voljo na tej povezavi.

- Usposabljanje koordinatorjev v projektih prostovoljstva v programu Evropska solidarnostna enota: 15.-17. 11. 2023, hotel Terme Snovik v Lazah v Tuhinju. Cilj usposabljanja je poglobiti razumevanje solidarnosti kot ključnega koncepta programa ESE in pomembnosti njenega vključevanja v projekte ter ovrednotenje dosedanjega dela v organizacijah s poudarkom na izvajanju znaka kakovosti. Več informacij in povezavo do prijavnice najdete na tej povezavi. Rok za prijavo je 16. oktober 2023. 

- Srečanje mentorjev prostovoljcem v projektih prostovoljstva v programu Evropska solidarnostna enota, 17.-18. 11. 2023, hotel Terme Snovik v Lazah v Tuhinju. Namen letošnjega srečanja je spoznavanje tako različnih vidikov komuniciranja in njihove aplikacije na odnos mentor-organizacija kot tudi orodij, ki lahko mentorjem pomagajo pri podpori prostovoljcem. Več informacij in povezavo do prijavnice najdete na tej povezavi. Rok za prijavo je 16. oktober 2023. 

- Srečanje za podporo pri zaključevanju projektov v ključnem ukrepu 1, 25. 10. 2023, 14:00-16:00, MS Teams
Za upravičence, ki imate v teku sprejet projekt v programu Erasmus+: Mladina organiziramo spletno srečanje, namenjeno podpori pri uporabi Modula za upravičence (Beneficiary Module) in oddaji končnega poročila. Cilj je pomagati pri uporabi orodij za poročanje o izvedenem projektu in skrajšanje postopka obravnave končnih poročil. Srečanje ne bo strukturirano, ampak bo namenjeno vašim konkretnim vprašanjem. Svojo prijavo na srečanje lahko oddate tukaj.

- Konferenca "Mladost (je) ni norost - Skrbim zase, poskrbim za vse": v izvedbi Mladih zmajev tudi letos soorganiziramo mednarodno konferenco o duševnem zdravju mladih, ki bo v Kongresnem centru Hotela Thermana Laško potekala 1. in 2. decembra 2023. K prijavi in udeležbi posebej vabljeni mladinski delavci, koordinatorji in mentorji prostovljcev ter vsi, ki se pri delu z maldimi srečujete z izzivi duševnega zdravja. Več informacij o dogodku (vključno s prijavnico) je na voljo na tej povezavi. Prijave so odprte do zapolnitve mest.

- SAVE THE DATE: 8. 12. 2023 se bomo srečali na tradicionalnem zaključnem srečanju, ki bo namenjeno podelitvi nagrad najboljšim projektom in sproščenemu druženju ob koncu leta. Več informacij sledi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih