Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Usposabljanje Ugriznimo v mladinske izmenjave

03.06.2024

V sredo, 29. 5., smo v Ljubljani gostili celodnevni dogodek, namenjen vsem novim mladinskim delavcem, ki nimajo izkušenj s programom Erasmus+, prvim prijaviteljem mladinskih izmenjav in vsem, ki so si želeli izboljšati svoje projektne predloge. Mladinske izmenjave so v veliki meri vstopna točka v program, za naše prijavitelje, za mlade pa predstavljajo bogato izkušnjo in prelomnico v njihovem osebnem razvoju. 

Vzdušje na srečanju, ki je privabilo 25 udeleženk in udeležencev, je bilo odlično - polno zagona in navdiha!

Po uvodnem nagovoru predstavnika Movita sta bila udeležencem predstavljena namen in program usposabljanja, nato smo jih povabili, da se pogovorijo o njihovih dosedanjih izkušnjah ter se med seboj spoznajo. Po krajšem odmoru smo nadaljevali s spoznavanjem projektnega cikla in pomenu le tega znotraj mladinskih izmenjav.

Po tem, ko smo se malo okrepčali smo imeli voden pogovor z Zefom Berišajem iz Zavoda Skala, ki že več let prijavlja in vodi mladinske izmenjave, ki so bile s strani Movita prepoznane kot primer dobre prakse. Zef je potrdil precej zaključkov, do katerih smo prišli tekom prejšnjega sklopa. Poudaril je pomembnost kvalitetnih priprav in pozornosti pri izbiri partnerjev, dosledno vključevanje mladih v odločitve in vse faze projekta ter podporo mladim po izmenjavi. 

Delavnico smo zaključili z refleksijo in inspiracijo za nadalnje delo. Veselimo se tudi novih čudovitih projektov, ki bodo mladim odprli nove poglede na svet.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih