Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Vabilo: 4. nacionalna konferenca Europe Goes Local

11.10.2023

Županje, župani, občinski svetniki, svetnice, uslužbenke, uslužbenci občin, pristojni za področje mladine, vabljeni na 

Četrto  nacionalno konferenco Europe Goes Local: Skupaj za kakovostno mladinsko delo na lokalni ravni, 

v četrtek, 16. novembra 2023, od 9.00 do 14.30 (sledi kosilo), v hotelu Radisson Blue Plaza (v BTC), Ljubljana. Vabilo najdete v priponki.

Konferenca je namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter povezovanju predstavnikov občin za tesnejše sodelovanje, izmenjavo dobrih praks in medsebojno učenje. 

Prijavite se tukaj.  Rok za prijavo: 6. november 2023. 

Udeležba na konferenci, vključno s krepčilnimi odmori in kosilom, je za udeležence brezplačna in financirana iz programov Erasmus:+ Mladina in Evropska solidarnostna enota.  

Poudarki konference: 

  • Spregovorili bomo o tem, kaj je kakovostno mladinsko delo in kje je njegovo mesto na področju ‘mladine’ v lokalni skupnosti.  

  • Strateški načrt Evropske agende o mladinskem delu v Sloveniji za obdobje 2022 – 2027/2032 (Načrt) je osredotočen na dva krovna cilja: Spodbujanje in razvoj kakovosti v mladinskem delu in Prepoznavanje in priznavanje mladinskega dela. Zanimalo nas bo, kje so možne priložnosti za občine pri njegovem uresničevanju.  

  • Prikazali bomo, kaj govorijo rezultati ankete, ki jo je Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota opravila med organizacijami upravičenkami iz cele Slovenije, o potrebah organizacij v lokalnem okolju in katere so priložnosti za občine in lokalne skupnosti v izbranih ukrepih naših dveh programov. 

  • Predstavili bomo dosežke pri EGL v zadnjem letu in načrte za 2024 ter prisluhnili udeležencem,  kaj se je zgodilo v občinah na področju razvoja mladinskega dela in kakšne načrte imajo za prihodnost. 

Konference se bom udeležila, udeležil, ker … 

'… jo dojemam kot podporni sistem zaposlenim na občinah, ki so zadolženi za razvoj mladinskega področja. Je prostor povezovanja, podpore, učenja, idej, energije in je zato na moji »to do« listi.' 

Vesna Kržan, Vodja oddelka za družbene dejavnosti – podsekretar, Mestna občina Krško

'… ker se na njej lahko povežem s kolegi, da lahko skupaj zastavimo nove projekte. Konference bi se udeležil tudi zato, da izvem, katere so najnovejše dobre prakse in izzivi za prihodnost.'  

Matej Knep, Vodja Urada za družbene dejavnosti, Občina Piran – Pirano

 ‘... želim sodelovati pri  nadgradnji idej in ukrepov za nadaljnjo implementacijo Evropske listine o lokalnem mladinskem delu v lokalnih skupnostih. Ker želim informacije in novo znanje o ostalih dejavnostih, dosežkih in izzivih na področju kakovostnega mladinskega dela in mladinskih politikah v občinah, kjer delujejo moji kolegi in kolegice.  In tudi zato, ker je nacionalna konferenca EGL  vedno odlične.’ 

Romana Derenčin, višja svetovalka za družbene dejavnosti, Občina Divača


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih