Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Ključni ukrep 1 - Učna mobilnost posameznikov - Mobilnost mladinskih delavcev

Kaj je mobilnost mladinskih delavcev?

Aktivnosti mobilnosti mladinskih delavcev imajo dvojen namen. Sodelujočim mladinskim delavcem omogočajo razvoj in krepitev lastnih kompetenc za izvajanje svoje vloge v mladinskem delu, istočasno pa z razširjanjem v aktivnostih pridobljenega znanja znotraj svoje organizacije tudi po zaključku projekta omogočajo razvoj in rast kakovosti dela celotne organizacije.

Projekti mobilnosti mladinskih delavcev z možnimi kombinacijami različnih aktivnosti omogočajo akterjem v mladinskem sektorju, da v sodelovanju s partnerji vzpostavijo do dve leti trajajoč program usposabljanja mladinskih delavcev in s tem nadgradijo svoja siceršnja prizadevanja za krepitev kompetenc svojih mladinskih delavcev ter tako prispevajo k učinkovitejšemu izvajanju različnih oblik mladinskega dela tako znotraj svoje organizacije kot v okolju.

Po tipu ločujemo med skupinskimi aktivnostmi (strokovni seminarji s tematikami, povezanimi z mladinskim delom ali mladinskimi politikami, usposabljanja za mladinske delavce in druge akterje na področju mladinskega dela, seminarji za iskanje partnerjev za razvoj projektov ter študijski obiski), kjer praviloma sodeluje večje število partnerjev in večje število udeležencev, ter individualnimi aktivnostmi (npr. izobraževalni obisk na delovnem mestu pri partnerski organizaciji), kjer praviloma govorimo o dveh partnerjih in enem ali dveh udeležencih.

Pogoji upravičenosti

Izvor partnerjev: Partnerji lahko prihajajo iz programskih držav in sosedskih partnerskih držav EU. V vsakem projektu mora biti vsaj en partner iz programske države.
Minimalno število partnerjev: 2
Udeleženci: brez starostnih omejitev, vendar največ 50 udeležencev iz držav sodelujočih partnerjev v projektu, vključno s trenerji, moderatorji in drugim izvedbenim osebjem v posamezni aktivnosti v projektu.
Trajanje projekta: največ 2 leti
Trajanje aktivnosti v projektu: najmanj 2 dneva in največ 2 meseca, brez upoštevanja časa, potrebnega za potovanje skupin.
Lokacija izvajanja aktivnosti v projektu: v eni izmed držav izvora sodelujočih partnerjev.

Odkrijte mobilnost mladinskih delavcevRazlične oblike mobilnosti mladinskih delavcevElementi kakovosti v projektih mobilnosti mladinskih delavcevOblikovanje programa in priprave projektov mobilnosti mladinskih delavcevDoločanje ciljev in ciljnih skupin v projektih mobilnosti mladinskih delavcev

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih