Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCEvropska solidarnostna enota

Izobraževanja za prijavitelje in upravičence

Na tej podstrani sproti objavljamo različna mednarodna usposabljanja, seminarje in konference, ki jih bodisi soorganiziramo v sodelovanju z nacionalnimi agencijami iz drugih držav bodisi nanje samo pošljemo udeležence iz Slovenije. Usposabljanja so namenjena bodisi spodbujanju izmenjav dobrih praks in mednarodnega sodelovanja ter razvoju kapacitet organizacij na področju mladinskega dela bodisi razvoju nadaljnjih projektov v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji v Sloveniji, zato udeležbo toplo priporočamo vsem, ki jih vključevanje v program E+ MVA zanima. Nekatera usposabljanja so namenjena izkušenejšim prijaviteljem za dvigovanje kakovosti mednarodnih projektov v okviru programa, nekatera pa so namenjena novim prijaviteljem, ki se nameravajo v bližnji prihodnosti vključiti v program.


Kakšen je prijavni postopek in kako poteka izbor udeležencev?

Prijavni postopek je opisan v vsakem posameznem razpisu, prav tako sta v razpisih opredeljena želeni profil udeležencev ter namen usposabljanja, udeleženci pa so nato izbrani skladno s tem glede na informacije, ki jih navedejo v spletnem prijavnem obrazcu za posamezno aktivnost. O izboru so kandidati obveščeni preko elektronskega naslova, navedenega v prijavnici. Pred prijavo nujno preberite Splošne pogoje sodelovanja na aktivnostih (verzija z dne 15. 11. 2017).

Kakšni so finančni pogoji sodelovanja?

Finančni vložek udeležencev usposabljanj in seminarjev je minimalen, saj stroške nastanitve in programa krijejo organizatorji aktivnosti, stroške poti pa (če aktivnost v tujini) slovenskim udeležencem povrne MOVIT v višini 90 % dejanskih stroškov (v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na aktivnostih). Če aktivnost poteka v Sloveniji, krijejo udeleženci stroške prevoza do kraja aktivnosti in nazaj sami.

Kakšne so obveznosti udeležencev pred odhodom na aktivnost? 
Pred odhodom na aktivnost morajo udeleženci izpolniti "Vprašalnik pred odhodom", v katerem razmislijo o svojih učnih ciljih. 

Kakšne so obveznosti udeležencev po vrnitvi z aktivnosti? Po vrnitvi z usposabljanja morajo udeleženci nacionalni agenciji posredovati "Vsebinsko poročilo po aktivnosti" ter (v primeru, da aktivnosti poteka v tujini) tudi Finančno poročilo, ki sta podlaga za povrnitev stroškov poti. Od udeležencev se tudi pričakuje, da bodo pridobljeno znanje po prihodu nazaj uporabili v skladu s samim namenom usposabljanja in motivacijo, ki so jo opredelili v prijavnem obrazcu na aktivnost, saj so sredstva programa namenjena razvoju mladinskega sektorja in mladinskega dela pri nas, spodbujanju prijav v program ter dvigovanju kakovosti prijavljenih projektov. Udeleženci se moralo udeležiti tudi srečanja udeležencev pošiljajočih aktivnosti, ki bo potekalo 29. 11. 2018. (lokacija bo znana naknadno). 

Vabimo vas torej k ogledu aktualnih usposabljanj in seminarjev ter - v kolikor menite, da ustrezate profilu udeležencev v okviru posameznega razpisa in ste motivirani za vključitev v program ali izboljšanje kakovosti svojih projektov (s čimer si povečate možnosti za sprejem projekta v program) - tudi k prijavi!

Za morebitna dodatna vprašanja smo na voljo na telefonski številki 01 430 47 47 ali e-poštnem naslovu info@mva.si.

SEZNAM AKTUALNIH USPOSABLJANJ IN SEMINARJEV

Second Europe - Western Balkans Youth Meeting: The Berlin Process - a new impetus for youth work?, 23. -26. maj 2018, Črna Gora

Kakšen je bil učinek Berlinskega procesa v polju mladih? Kako lahko pripomoremo, da se bo bolje upošteval in nadgrajeval tudi v nadaljnjih letih? Ta seminar bo raziskoval vprašanja, ki se bodo fokusirala na participacijo mladih, državljansko vzgojo in socialno vključevanje. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 20.4.2018!

Queerasmus+: A Contact Making Seminar, 27. - 31. maj 2018, Norveška

Delate z mladimi, ki prihajajo iz LGBTQI+ skupine? Bi radi spoznali druge organizacije, ki se ukvarjajo z LGBTQI+ mladimi in se naučili kako pridobivati sredstva, da lahko sodelujete mednarodno? 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 20. april 2018!

Cherry on the cake – mladinska izmenjava v kontekstu dolgoročnega dela s skupinami mladih, Laško, 26. – 30. 6. 2018

Cherry on the cake je usposabljanje, ki ga v sodelovanju s SALTO podpornim centrom za jugovzhodno Evropo, organiziramo že sedmo leto zapored. Usposabljanje je odlična priložnost, da poglobite vaše znanje na področju mladinskih izmenjav in razmislite, kako izmenjave naredite še bolj kakovostne. Letos bo posebna pozornost namenjena uporabi digitalnih orodij v mladinskih izmenjavah ter procesu, kako lahko podprejo vaš projekt do bolj kakovostnega razširjanja rezultatov projektov ter podpore učenju v projektih.

Več informacij in prijavnica je na voljo tukaj.

Rok za prijavo je 28. april 2018!

Results Plus: The sound of projects, 18.-23. junij 2018, Romunija

Ste se kdaj spraševali, da opravljate odlično delo s svojimi projekti, pa tega nihče razen vas ne opazi? Čas je, da z udeležbo na usposabljanju Results Plus, ki ga organizira romunska nacionalna agencija spoznate nasvete in priporočila ter orodja, s katerimi boste zagotovili, da se bo glas o vaših projektih širil dalje. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 29. april 2018!

1st pilot course for youth workers - Working on and with the ETS competence model for youth workers working internationally, 4. - 10. junij 2018, Italija

Prvo pilotno usposabljanje, ki temelji na Evropski strategiji usposabljanja in modelu mednarodnega okvirja kompetenc za mladinske delavce, ki se ukvarjajo z mednarodnim mladinskim delom. Organizira ga Salto, ki skrbi za podporo usposabljanja in sodelovanja na področju mladinskega dela.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 30. april 2018!

Level up! Training Course on Transnational Youth Initiatives, 11. - 15. junij 2018, Poljska

Mednarodno usposabljanje ponuja mladinskim delavcem priložnost, da pridobijo uporabno znanje, kako navdihnejo mlade in jih podpirajo v procesu razvoja mednarodnih mladinskih pobud z njihovimi vrstniki iz drugih držav.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 30. 4. 2018! 

SOHO - European Training Course for support people in E+: Youth in Action Volunteering Activities, 13. - 17. junij 2018, Poljska

SOHO je namenjen dvigu kvalitete prostovoljskih projektov skozi ključne kompetence podpornih oseb. Udeležence opremi z najnovejšimi informacijami o priložnostih, ki jih ponuja Erasmus+: Mladi v akciji.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 18. maj 2018!

E+ v vsak slovenski kraj, 23.5. 2018, Ljubljana

Vabimo vas na nacionalno srečanje projekta strateškega partnerstva nacionalnih agencij na področju socialnega vključevanja, kamor poskušamo vključiti čim več organizacij, ki prihajajo iz območij, kjer projekti programa Erasmus+: Mladi v akciji še ne potekajo. 

Srečanje je namenjeno predstavnikom organizacij, ki so začetniki v programu in bi radi pridobili več informacij. Projekt je sestavljen iz nacionalnega srečanja, mednarodnega srečanja in okrepljene podpore po zaključku cikla usposabljanj.

Srečanje bo potekalo v sredo, 23. maja 2018 z začetkom ob 10. uri in zaključkom ob 14:00. 

Rok za prijavo je 13. maj 2018!

Vabilo
Prijavnica

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih