Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Delavnica Vključevanje+, 17. september 2020, Slovenski etnografski muzej, Ljubljana

21.08.2020

Prijavna roka se bližata! Ideje so tu, projekti v načrtovanju… Potrebujete le še nasvet in pomoč kako (bolje) vključiti (tudi) mlade z manj priložnostmi?

Namen delavnice je pomagati projektnim ekipam, da svoje projektne ideje razvijejo in izvedejo čimbolj vključujoče, da projekti sledijo spodbujanju vključevanja mladih z manj priložnostmi.

Udeleženci bodo na delavnici:

  • spoznali koncepte vključujočega mladinskega dela;
  • razširili in poglobili znanje o praktičnih pristopih za vključevanje udeležencev z manj priložnostmi (mladi z okvarami sluha ali vida, gibalno ovirani mladi, migranti in begunci, mladi z različnimi socialno-ekonomskimi ozadji, mladi z motnjami v duševnem razvoju, s težavami z mentalni zdravjem itd);
  • nadgradili ideje, kako v različne faze projekta vključiti mlade, vključno mlade z manj priložnostmi;
  • raziskali možnosti za izboljšanje (fizične in komunikacijske) dostopnosti projektnih aktivnosti, izbire in oblikovanja vključujočih neformalnih metod;
  • identificirali in imeli možnost razmišljati o konkretnih izzivih pri pripravi in izvedbi projektnih idej in iskali načine za soočanje s temi izzivi.

Delavnica je dostopna za vse, dobrodošlo je tudi podporno osebje za udeležence (npr. tolmači za znakovni jezik, asistenti za gibalno ovirane, prevajalci, ...). Po dogovoru krijemo tudi stroške podpornega osebja.

Za udeležbo na delavnici je obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca.

Delavnica bo potekala od 10:00 do 15.00 v upravni stavbi Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani.

Prijave zbiramo do vključno 10. septembra 2020.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih