Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

#DiscoverEU: še 35.000 vozovnic bo podeljenih to jesen

11.10.2022

Vrača se jesenski krog DiscoverEU, ki bo med 11. in 25. oktobrom 35.000 mladim, ki bodo sodelovali v nagradnem kvizu, prinesel vozovnico za raziskovanje Evrope in njene bogate kulture. Mladi se lahko prijavijo na Evropskem mladinskem portalu, kjer odgovorijo na šest vprašanj in z malo sreče osvojijo potovanje!

Prijavijo se lahko vsi, rojeni v l. 2004, ki so državljani ali zakonito prebivajo v eni izmed držav programa Erasmus+. Sami ali v skupinah do 5 oseb bodo lahko mladi najmanj 1 dan in največ 30 dni potovali med 1. marcem 2023 in 29. februarjem 2024.
Tisti, ki jim je potovanje oteženo zaradi zdravstvenih težav in omejitev (npr. invalidnost), prejmejo pomoč in podporo, ki jim bo pomagala pri sodelovanju v programu. Svoje potrebe označijo in opredelijo v prijavnem obrazcu.

Za vse udeležence/ke ukrepa bodo nacionalne agencije za izvajanje programov Erasmus+: Mladina v posameznih državah pripravile srečanja pred odhodom. V času potovanja pa se bodo popotniki/-ce po različnih krajih širom Evrope lahko udeležili mednarodnih “meet-up” dogodkov.

In kako je izgledalo potovanje ambasadorke Nastje, ki je to poletje izkoristila možnost potovanja z DiscoverEU?
»Moje potovanje je trajalo skoraj tri tedne, v tem času sem obiskala Pariz, Amsterdam, nekaj nizozemskih mest kot so Rotterdam, Utrecht, Haag, Berlin in Prago.
Na potovanju sem spoznala ogromno novih ljudi, si ogledala veliko znamenitosti, še bližje spoznala svojo prijateljico, s katero sva si vedno stali ob strani, prehodila ogromno korakov in na splošno spoznala, kako je potovati sam, delati z denarjem in biti odgovoren zase v tuji državi.«

Kaj čakaš?  Le klik te loči do pustolovščine!

Evropa te čaka. Naredi prvi korak.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih