Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Informativni dan za pridobitev akreditacije Erasmus na področju mladine

04.03.2021

Vabimo vas na spletni informativni dan, ki bo potekal 18. 3. 2021, od 10. do 13. ure. Predstavili bomo splošne informacije o razpisu za pridobite akreditacije in postopek pridobivanja akreditacije.

Na informativnem dnevu ne bomo predstavljali novega programa Erasmus+, saj o njem še nimamo informacij, podrobneje pa bomo predstavili informacije iz razpisa za akreditacije Erasmus.

Akreditacije so namenjene organizacijam, ki načrtujejo redno izvajanje aktivnosti mednarodnih in nacionalnih učnih mobilnosti na področju mladine v Ključnem ukrepu 1 (aktivnosti mladinskih izmenjav, mobilnosti mladinskih delavcev ter participacije mladih). Akreditacije pa niso pogoj za prijavo posameznih projektov znotraj Ključnega ukrepa 1, ampak bo še naprej možno prijavljati posamezne projekte, tako kot v prejšnjem programu. Akreditacija bo akreditiranim organizacijam predvsem olajšala pridobitev nepovratnih sredstev za več aktivnosti hkrati preko poenostavljenega obrazca, s čimer bo organizacijam, ki izvajajo po več kot en projekt letno zmanjšan obseg administrativnega dela, povezanega z obrazci.

Razpis za akreditacije Erasmus na področju mladine je objavljen na spletni strani Evropske komisije, prijavni obrazec pa je dostopen tukaj.

Na informativni dan še posebej vabimo organizacije, ki smo jih identificirali kot potencialno primerne kandidatke za pridobitev akreditacije, vabimo pa tudi predstavnike drugih organizacij, ki bi se želeli bolj podrobno seznaniti s postopkom akreditacije ter njenimi prednostmi in zahtevami.

Organizacije, ki smo jih identificirali kot potencialne kandidatke za prijavo akreditacije v letošnjem letu, so organizacije, ki:
-    so imele sprejetih vsaj 7 projektov znotraj KU1 v programu Erasmus+ (2014–2020),
-    so bile redni prijavitelj v programu Erasmus+ (2014-2020) z 1-2 sprejeta projekta mladinskih izmenjav ali mobilnosti mladinskih delavcev (KA105) na leto,
-    so redni prijavitelj v zadnjih treh letih,
-    imajo ustrezne pretekle izkušnje z izvajanjem projektov.

Na seznam smo uvrstili naslednje organizacije:
-    Celjski mladinski center
-    Connect, društvo za promocijo aktivnega državljanstva, socialno podjetje
-    Društvo Lojtra, društvo za osebni in poklicni razvoj mladih
-    Društvo zaveznikov mehkega pristanka
-    ELU, društvo za spodbujanje neformalnega izobraževanja
-    Javni zavod Center za mlade Domžale
-    Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija
-    RIS raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan
-    VOLUNTARIAT Zavod za mednarodno prostovoljno delo Ljubljana
-    Zveza društev Mladinski center Idrija
-    Zavod za mladino in šport Trbovlje

Prijave na informativni dan zbiramo do vključno 17. 3. 2021 preko prijavnega obrazca.
Po prijavi boste na svoj e-naslov dobili avtomatsko sporočilo o potrditvi prijave in povezavo, na kateri bo potekala predstavitev.

Vljudno vabljeni.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih