Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Odprte so prijave na 10. konferenco mreže mest InterCity Youth – Participacija 3.0

21.03.2022

Bi radi srečali kolege iz drugih evropskih držav, se učili in razpravljali o novih orodjih, metodah in praksah mladinskega dela in participacije? Ste uslužbenec občine, pristojen za področje mladine, ali vodja organizacije, ki na lokalnem nivoju izvaja mladinsko delo?

Vabljeni k prijavi!

Konferenca bo potekala od 27. do 29. junija 2022 v Ljubljani in bo zbrala 150 udeležencev iz EU in sosednjih držav.

Konferenca je bila načrtovana za izvedbo novembra 2021 v kontekstu slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije in prestavljena na junij 2022 zaradi pandemije. Z njo želimo ustvariti močan zagon za nadaljnji razvoj participacije mladih kot osrednjega elementa družbenega razvoja.

V skladu z deklaracijo 3. Evropske konvencije o mladinskem delu in kot pomemben prispevek k bonskemu procesu želimo povezati občinske deležnike, odgovorne za izvajanje mladinskega dela, da bi okrepili vlogo in zmogljivosti lokalnih služb pri podpiranju na znanju osnovanega in participativnega mladinskega dela.

Nekateri od ciljev konference so:

  • spodbujati in krepiti holistični pogled na participacijo mladih kot proces soustvarjanja vsega od aktivnosti mladinskega dela od vsakdanjega življenja skupnosti, vključno s političnimi agendami in odločitvami;
  • ponuditi primere dobrih praks glede participacije mladih na lokalni ravni in pri tem prikazati njeno veliko vrednost tako za mlade kot za družbo;
  • služiti kot navdih in izhodišče za prihodnje evropsko medobčinsko sodelovanje na področju participacije mladih preko programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota;
  • udeležencem nuditi novo energijo in ideje, ki so potrebni, da se vrnejo domov in tam izvedejo resnične spremembe.

K udeležbi so še posebej vabljeni pari v sestavi: uslužbenec občine in vodja organizacije mladinskega dela (npr. mladinskega centra) iz iste občine.

Rok za prijavo je 24. april 2022. Prijavite se na naslednji povezavi.

Program konference najdete na uradni spletni strani dogodka.

Dodatne informacije: polona.siter@movit.si

Konferenco organizirajo mreža InterCity Youth, Movit, slovenska nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, Urad RS za mladino in Mestna občina Ljubljana.

Partnerji so nacionalne agencije programa Erasmus+: Mladina za Belgijo (flamska skupnost), Estonijo, Francijo, Hrvaško, Litvo, Nemčijo, Nizozemsko, Portugalsko, Norveško  in Švedsko v okviru partnerstva Europe Goes Local, ljubljanski Javni zavod Mladi zmaji in KEKS.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih