Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Razpis za članstvo v bazenu trenerjev za leto 2019

22.01.2019
Razpis za članstvo v bazenu trenerjev za leto 2019

MOVIT, nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, želi razširiti bazen trenerjev za pripravo in izvajanje različnih mednarodnih in nacionalnih usposabljanj ter seminarjev, ki jih MOVIT organizira v okviru obeh programov. 

OZADJE IN NAMEN RAZPISA

Razpis za razširitev članstva v bazenu trenerjev je nadaljevanje prizadevanja k bolj strukturiranemu pristopu k delu s trenerji, ki ga MOVIT načrtuje v tudi prihodnje. Namen tega razpisa je zato: 

  • Identificirati 6 novih zainteresiranih kandidatov za sodelovanje z nacionalno agencijo na področju izvajanja usposabljanj, seminarjev in drugih podobnih aktivnosti. Tistim, ki so že člani bazena trenerjev, se na ta razpis ni treba prijavljati.

Način dela z bazenom trenerjev, v katerem je trenutno 20 samostojnih trenerjev in 14 trenerjev pripravnikov, se sproti prilagaja glede na potrebe in povratne informacije članov. Prav tako se v sodelovanju določa tudi prednostne teme in področja, ki bi jih bilo potrebno še dodatno podpreti z morebitnimi usposabljanji za trenerje in drugimi podobnimi aktivnostmi. Nacionalna agencija bo članom bazena trenerjev še naprej omogočala medsebojno učenje in izmenjavo izkušenj ter skrbela za redno informiranje članov tako o zadevah povezanih z razvojem programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, kot tudi za obveščanje o morebitnih mednarodnih razpisih za trenerje, ki jih prejme od partnerskih agencij v tujini. Člani bodo imeli tudi prednost pri izboru za udeležbo na mednarodnih usposabljanjih za trenerje v letu 2019.

PROFIL TRENERJEV

Od kandidatov za članstvo v bazenu trenerjev se pričakuje:

  • ustrezne kompetence za izvajanje usposabljanj in seminarjev v kontekstu neformalnega izobraževanja,
  • ustrezna znanja, potrebna za delo v kontekstu programov EU Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota,
  • sposobnost kritične samorefleksije in interes za nadaljnji strokovni razvoj,
  • aktivno delovanje na področju mladinskega sektorja in/ali širše.

Podrobnejša opredelitev pričakovanih kompetenc in znanj je na voljo v Prilogi I razpisne dokumentacije.

Ustrezne pretekle izkušnje z delom na omenjenih ali podobnih področjih predstavljajo prednost, niso pa pogoj za izbor v bazen trenerjev, saj želi nacionalna agencija vanj pritegniti tudi tiste manj izkušene trenerje, ki imajo željo po izobraževanju in usposabljanju na tem področju. 

Rok za prijavo je 3. februar 2019! 

Celotno besedilo razpisa in prijavnica sta na voljo TUKAJ.

Kako poteka srečanje bazena trenerjev si lahko ogledate v kratkem videu.

Vabljeni tudi k ogledu razpisa za 2 strokovna sodelavca, ki bosta v prihodnje z nacionalno agencijo sodelovala pri razvoju na področju podpore neformalnemu učenju in uporabi Youthpass-a v projektih podprtih v okviru programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih