Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Vabilo k prijavi prispevkov za 10. mednarodno konferenco InterCity Youth Participacija 3.0

19.04.2021

Želite deliti svoje poglede, prakso ali strokovno znanje v zvezi s participacijo mladih z drugimi? Vas navdušuje predstavljanje svojega dela na področju participacije mladih? Vabimo vas k oddaji predloga za prispevek na 10. konferenci mreže InterCity Youth, ki bo potekala od 30. novembra do 2. decembra 2021 v Ljubljani.

Konferenco organiziramo v kontekstu slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije in z njo želimo ustvariti močan zagon za nadaljnji razvoj participacije mladih kot osrednjega elementa družbenega razvoja.

V skladu z deklaracijo 3. Evropske konvencije o mladinskem delu in kot pomemben prispevek k bonskemu procesu želimo povezati občinske deležnike, odgovorne za izvajanje mladinskega dela, da bi okrepili vlogo in zmogljivosti lokalnih služb pri podpiranju na znanju osnovanega in participativnega mladinskega dela.

Nekateri od ciljev konference so:
•    spodbujati in krepiti holistični pogled na participacijo mladih kot proces soustvarjanja vsega od aktivnosti mladinskega dela od vsakdanjega življenja skupnosti, vključno s političnimi agendami in odločitvami;
•    ponuditi primere dobrih praks glede participacije mladih na lokalni ravni in pri tem prikazati njeno veliko vrednost tako za mlade kot za družbo;
•    služiti kot navdih in izhodišče za prihodnje evropsko medobčinsko sodelovanje na področju participacije mladih preko programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota;
•    udeležencem nuditi novo energijo in ideje, ki so potrebni, da se vrnejo domov in tam izvedejo resnične spremembe.

Vabljeni ste, da predlagate predavanje, seminar ali delavnico.
Ker je tema participacija, močno spodbujamo uporabo interaktivnih pristopov. Prosimo, da svoje predloge oddate do najkasneje 28. aprila na naslednji povezavi:
https://sv.surveymonkey.com/r/ICYconference2021

Poziv v izvirniku – angleščini.

Veseli bomo, če boste to vabilo posredovali tudi svojim sodelavcem ali drugim, ki bi jih lahko zanimalo prispevati.

V primeru vprašanj se, prosimo, obrnite na Jonasa Agdurja (jonas.agdur@keks.se).

Z veseljem vas pričakujemo na 10. mednarodni konferenci InterCity Youth v Ljubljani!

 

Konferenco organizirajo mreža InterCity Youth, Movit, slovenska nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, Urad RS za mladino in Mestna občina Ljubljana.

Partnerji so nacionalne agencije programa Erasmus+: Mladi v akciji za Belgijo (flamska skupnost), Estonijo, Francijo, Hrvaško, Litvo, Nemčijo, Nizozemsko, Portugalsko in Švedsko v okviru partnerstva Europe Goes Local ter ljubljanski Javni zavod Mladi zmaji.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih