Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Razpisna dokumentacija

Vodnik po programu ESE za leto 2018

Na voljo je Vodnik po programu Evropske solidarnostne enote, veljaven za leto 2018. Vabljeni k ogledu! Osnovne podatke o posameznih vrstah aktivnosti pa lahko za hitri pregled poiščete tudi v levem meniju.

Prijavni obrazci za leto 2018

Na voljo so prijavni obrazci za projekte v okviru Evropske solidarnostne enote.  

Prednastavljeni jezik za vse spletne obrazce je angleščina. Jezik obrazca lahko spremenita v desnem zgornjem kotu.

POMEMBNO:

1. Pred izpolnjevanjem obvezno preberite Navodila za izpolnjevanje spletnih obrazcev, da se izognite nepravilni oddaji (za ogled navodil se morate prijaviti v sistem s svojim ECAS računom. Potebovali ga boste tudi za ogled in izpolnjevanje prijavnih obrazcev. V kolikor ga še nimate, si ga lahko ustvaite tukaj.)

2. Prijavne obrazce morate izpolniti v slovenskem jeziku. Prijave v angleškem jeziku bodo obravnavane le v izjemnih primerih in z našim predhodnim soglasjem. To pomeni, da morajo prijavitelji, ki želijo prijavnico oddati v angleškem jeziku, na nacionalno agencijo najmanj dva tedna pred prijavnim rokom posredovati prošnjo za odobritev oddaje prijavnega obrazca v angleškem jeziku, v katerem morajo utemeljiti, zakaj njihova organizacija ni sposobna pripraviti prijavne dokumentacije v slovenskem jeziku. Nacionalna agencija bo preučila utemeljenost navedenih razlogov in prijavitelja obvestila o nadaljnjem postopku.

3. Če boste prijavljali projekt kot neformalna skupina, katere zastopnik ste vi kot fizična oseba, bo dotacija  po podpisu pogodbe nakazana na vaš osebni bančni račun. Področje nakazil dotacij fizičnim osebam iz programov, kot je Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, v naši zakonodaji žal še ni urejeno. V izogib morebitnim zapletom glede dohodnine in drugih obdavčitev vam priporočamo, da se odločite za naslednjo možnost:

Dogovor s pravno osebo, v okviru katere bo neformalna skupina izvajala projekt. Pravna oseba (društvo, zavod, ustanova itd.) mora sicer izpolnjevati kriterije upravičenosti za predlaganje projekta v program Evropska solidarnostna enota in bo formalno prijavila projekt. 

V tem primeru bo potreben poseben dogovor med vami kot fizično osebo oz. neformalno skupino in pravno osebo. Svetujemo vam, da takšen dogovor določa, da bo nakazana dotacija namenjena in uporabljena izključno za namene izvajanja projekta, način razpolaganja s sredstvi ter izročitev kopij vseh dokazil o stroških projekta zastopniku neformalne skupine.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih