Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Razpisna dokumentacija

Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota 2020

Na voljo je Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2020 v slovenskem jeziku, ki je osnovni dokument programa. (Angleška različica Vodnika pa je dostopna tukaj.)

Prijavni obrazci za leto 2020

Prijavitelje obveščamo, da se od leta 2020 v prijavnih obrazcih za prijavo projektov na razpise za zbiranje predlogov v programih Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarna enota ne uporablja več PIC koda, temveč identifikacijska številka organizacije (OID). Vsem organizacijam, ki že imate PIC kodo, je bil avtomatično dodeljen OID, zato ne ustvarjajte nove številke OID (ponovna registracija ni potrebna)! Svojo OID boste našli s pomočjo iskalnika na platformi Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Priporočamo vam, da si pri iskanju pomagate z obstoječo PIC kodo in uporabo naprednega iskanje. Novi prijavitelji ali prijavitelji, ki ste sodelovali zgolj pri centraliziranih razpisih, si ustvarite nov OID, natančnejša navodila najdete tukaj.

Dostop do prijavnih obrazcev je praviloma omogočen nekaj tednov pred prijavnim rokom. NA TEJ POVEZAVI (za vstop v sistem potrebujete uporabniški račun EU Login).

Izjema je prijavni obrazec za pridobitev znaka kakovosti, ki je vedno dostopen.

V vmesnem času pa si lahko ogledate vzorčne prijavne obrazce. Opozorilo: Dejanski prijavni obrazci se lahko razlikujejo od vzorčnih.

Vzorec prijavnega obrazca Projekti prostovoljstva (ESE11)
Vzorec prijavnega obrazca Pripravništva in zaposlitve (ESE21)
Vzorec prijavnega obrazca Solidarnostni projekti (ESE31)
Vzorec prijavnega obrazca Partnerstva za prostovoljstvo – letna vloga (ESE13)

POMEMBNO:

1. Pred izpolnjevanjem obvezno preberite Navodila za izpolnjevanje spletnih obrazcev, da se izognite nepravilni oddaji (Za ogled navodil se morate prijaviti v sistem s svojim EU Login računom. Potrebovali ga boste tudi za ogled in izpolnjevanje prijavnih obrazcev. V kolikor ga še nimate, si ga lahko ustvarite tukaj.)

2. Prijavne obrazce morate izpolniti v slovenskem jeziku. Prijave v angleškem jeziku bodo obravnavane le v izjemnih primerih in z našim predhodnim soglasjem. To pomeni, da morajo prijavitelji, ki želijo prijavnico oddati v angleškem jeziku, na nacionalno agencijo najmanj dva tedna pred prijavnim rokom posredovati prošnjo za odobritev oddaje prijavnega obrazca v angleškem jeziku, v katerem morajo utemeljiti, zakaj njihova organizacija ni sposobna pripraviti prijavne dokumentacije v slovenskem jeziku. Nacionalna agencija bo preučila utemeljenost navedenih razlogov in prijavitelja obvestila o nadaljnjem postopku.

3. Če boste prijavljali projekt kot neformalna skupina, katere zastopnik ste vi kot fizična oseba, bo dotacija  po podpisu pogodbe nakazana na vaš osebni bančni račun. Področje nakazil dotacij fizičnim osebam iz programov, kot je Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, v naši zakonodaji žal še ni urejeno. V izogib morebitnim zapletom glede dohodnine in drugih obdavčitev vam priporočamo, da se odločite za naslednjo možnost:

Dogovor s pravno osebo, v okviru katere bo neformalna skupina izvajala projekt. Pravna oseba (društvo, zavod, ustanova itd.) mora sicer izpolnjevati kriterije upravičenosti za predlaganje projekta v program Evropska solidarnostna enota in bo formalno prijavila projekt. 

V tem primeru bo potreben poseben dogovor med vami kot fizično osebo oz. neformalno skupino in pravno osebo. Svetujemo vam, da takšen dogovor določa, da bo nakazana dotacija namenjena in uporabljena izključno za namene izvajanja projekta, način razpolaganja s sredstvi ter izročitev kopij vseh dokazil o stroških projekta zastopniku neformalne skupine.

Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota za leti 2018 in 2019

Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2019 (verzija 3 z dne 23. 7. 2019) Seznam popravkov glede na verzijo 2 Vodnika z dne 10. 4. 2019 je na voljo tukaj, seznam popravkov v verziji 2 glede na verzijo 1 Vodnika pa je na voljo tukaj.

Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2018

Obvestilo o varovanju osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov je opredeljeno v posebnem razdelku vseh elektronskih prijavnih obrazcev. Za natančen opis zbranih osebnih podatkov, namena zbiranja in opisa obdelave podatkov pa si preberite Specifično izjavo o zasebnosti (for English version click here).

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih