Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Solidarnostni projekti

Kaj so?

Solidarnostni projekt je solidarnostna aktivnost v državi prijavitelja, za katero dajo pobudo, jo razvijejo in jo izvedejo mladi sami, traja pa od 2 do 12 mesecev. Skupini vsaj petih mladih nudi priložnost, da izrazi solidarnost preko prevzemanja odgovornosti in zaveze za prinašanje pozitivnih sprememb v svoji lokalni skupnosti. Projekt naj ima jasno določeno temo, ki jo želijo udeleženci raziskati skupaj, mora pa se tudi odražati v konkretnih dnevnih aktivnostih v projektu in vključevati vse udeležence. Udeležba v solidarnostnem projektu je pomembna izkušnja neformalnega učenja, preko katere lahko mladi krepijo svoj osebni, izobraževalni, socialni in državljanski razvoj. Solidarnostni projekti naj bodo lokalni, a naj hkrati jasno predstavljajo evropsko dodano vrednost preko naslavljanja prednostnih področij, ki so prepoznana na evropski ravni v okviru evropske solidarnostne enote.

Komu so namenjeni?

Posamezniki

Mladi v starosti 18–30 let iz držav članic EU. Da so lahko pobudniki in udeleženci solidarnostnega projekta, morajo biti mladi registrirani na portalu evropske solidarnostne enote.

Kaj je podprto?

Stroški projekta, stroški inštruktorja in izredni stroški.

Kako delujejo?

Projekti so običajno sestavljeni iz naslednjih faz:

  • priprava,
  • izvedba aktivnosti,
  • nadaljnje spremljanje (vključno z ocenjevanjem aktivnosti, priznavanjem učnih rezultatov udeležencev med aktivnostjo, izdajo potrdila o udeležbi ter razširjanjem in uporabo rezultatov projekta).

Kako sodelovati?

Skupina najmanj 5 mladih odda prijavo nacionalni agenciji v svoji državi prebivanja ali pa v njihovem imenu prijavo odda organizacija (javna ali zasebna).

Trajanje projekta: od 2 do 12 mesecev

Rok za prijavo: Prijavni roki za leto 2019 so objavljeni tukaj.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih