Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCEvropska solidarnostna enota

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Odprti prostor

Poseben sklop aktivnosti na Mladinstivalu smo poimenovali Odprti prostor (Open Space). Ta je namenjen predstavitvam različnih organizacij v mladinskem sektorju in aktivnosti, ki jih izvajajo v okviru mladinskega dela. Prepričani smo, da s takšnim pristopom na najboljši možni način predstavljamo kaj je mladinsko delo, kdo so njegovi akterji in kakšni so učinki mladinskega dela.

Dogajanje na Odprtem prostoru bo potekalo na ploščadi pred Hišo Evropske unije med 9.30 in 17.00 uro. Nekatere aktivnosti bodo potekale samo ob določenih urah. Katere so to in kdaj bodo potekale, pa preverite v nadaljevanju, v katerem vam predstavljamo 22 organizacij in aktivnosti, ki bodo potekale na Odprtem prostoru: 

Društvo Parada ponosa

Projekt "Kultura poniževanja": razstava plakatov

10:00 interaktivna delavnica na temo medvrstniškega nasilja in nasilja na spletu

Razstava in interaktivna delavnica, namenjena dvigovanju zavesti o problemu medvrstniškega nasilja - bullyinga in nasilja na spletu - cyberbullyinga na podlagi spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Plakate sta pripravila dva mlada artivista, ki sta sama preživela hude oblike nasilja.

Ljudska univerza Radovljica

12:00 Lutkovna predstava za odrasle Sneguljka in sedem palčkov

Namen interaktivne lutkovne predstave Sneguljka in sedem palčkov v izvedbi mladih iz programa Projektno učenje za mlajše odrasle in Mladinskega dnevnega centra Kamr je na humoren način seznaniti ljudi s kulturo izbranih narodov in hkrati spodbuditi gledalce k razmisleku o stereotipih in predsodkih do določenih narodov.

UAUU, PIONIRC, BOB, ULCA, MLADI ZMAJI

13:00 - 16:00: OD MLADINE ZA MLADINO, DA SI BROŠKE NAREDIMO'

ZAVOD VOLUNTARIAT

Mednarodno prostovoljstvo in globalna soodvisnost: kviz, zemljevid sveta

Na stojnici bodo potekale različne krajše aktivnosti, ki se jih lahko udeležijo vsi obiskovalci - zemljevid sveta, kviz in druge aktivnosti, namenjene spodbujanju mladih k mednarodnem prostovoljstvu in razmišljanju o temah globalne soodvisnosti in odgovornosti.

Društvo salezijanski mladinski center Maribor

Didaktične sestavljanke iz recikliranih materialov

Socialni cirkus

Predstavitev didaktičnih sestavljank iz recikliranih materialov in aktivnosti socialnega cirkusa (žongliranje, diabolo, kitajski krožniki).

Zveza AIESEC Slovenija

Razvojni cilji Združenih narodov

Namen predstavitve je povečati poznavanje razvojnih ciljev Združenih narodov med mladimi in jim pokazati, kako jih lahko naslovijo ter prispevajo k spremembam v svetu – tudi tako, da odidejo v tujino preko programov zveze AIESEC in kasneje pripeljejo pridobljeno znanje nazaj v Slovenijo.

Mladinski center Litija

Igre, namenjene kakovostnemu preživljanju prostega časa

Predstavitev mladinskega centra in aktivnosti, ki jih ponuja, z aktivnostmi projektov evropske prostovoljske službe. Gostujoči prostovoljci EVS bodo pripravili igre, namenjene kakovostnemu preživljanju prostega časa.

Študentski domovi Univerze v Mariboru

Obštudijske dejavnosti Študentskih domov UM

Predstavitev možnosti bivanja v študentskih domovih in ponudbe obštudijskih dejavnosti, ki jih organizirajo za mlade.

Evropski mladinski parlament Slovenije

14:00 delavnica: zaupanje in krepitev medsebojnih odnosov

Predstavitev »team-building« aktivnosti, ki jih uporabljajo za krepitev povezanosti in medsebojnega zaupanja. Cilj iger je poglobiti zaupanje med člani skupine in krepitev medsebojnih odnosov. S sodelovanjem v delavnici lahko udeleženci krepijo socialne in govorniške veščine, ki jih lahko nato uporabijo v zasebnem in javnem življenju.

Zavod Nefiks    

Activity Karierko: poklici

Aktivnost bo potekala podobno kot igra Activity, ki jo je Zavod Nefiks priredil za svoje potrebe in se imenuje Karierko, kjer bodo gesla 'poklici', namenjena pa je spodbujanju razmisleka o poklicih.

Sindikat Mladi plus        

Kažipot do dostojnega dela

Predstavitev sindikata in njihovega projekta Kažipot do dostojnega dela. Za udeležence so pripravili sindikalno kolo - kviz s sindikalnimi temami in interaktivno igro ugotavljanja kršitev v oglasih za delo.

Mladinski center Krško

15:00 Live Space Jam - delavnica ustvarjanja lastne glasbe

Interaktivna delavnica, v okviru katere lahko mladi ustvarjajo lastno glasbo. S pomočjo mentorja in opreme bodo lahko udeleženci ustvarili lastno elektronsko glasbo ali glasbeno predlogo za ustvarjanje rap glasbe.

Združenje DrogArt

Igra Furaš 0,0, pijana očala, kviz o zmanjševanju tveganj

Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v igri Furaš 0,0, ki na zabaven način osvešča o tveganjih, povezanih z vožnjo in uporabo alkohola ter ostalih drog. Preizkusili bodo lahko pijana očala, ki simulirajo občutek alkoholiziranosti in preizkusili svoje znanje v kvizu o zmanjševanju tveganj, povezanih z uporabo nekaterih psihoaktivnih substanc.

Socialna akademija

Popotniški izziv Skupaj obkrožimo svet

Kratki video prispevki o najbolj norih dogodivščinah udeležencev v tujini z namenom promocije mota popotniškega novinarstva "Potuj. Misli. Deli."  Filmčki bodo objavljeni tudi v odprtem zemljevidu Googlemaps.

Aktivisti

Predstavitev NPK mladinski delavec

Mlade udeležence bodo informirali o nacionalni poklicni kvalifikaciji Mladinski delavec (NPK), vsebini in pogojih za pridobitev NPK ter o postopku sprejemanja oz. potrjevanja NPK, ki trenutno poteka.

Zavod Ypsilon

Promocijske aktivnosti o mentorskem sodelovanju

Predstavitev akcije »Slovenija – mentorska država«, katere namen je spodbujati medgeneracijsko sodelovanje in dvosmerno mentorstvo, povečati zaposljivost mladih, dvigniti ozaveščenost o pomenu mentorskega povezovanja in spodbujanje vseživljenjskega razvoja kompetenc ter pretok znanja in informacij. 

Mladinski center Podlaga

Ustvarjanje kreativnih prispevkov za objavo v KreaZIN-u

Predstavitve aktivnosti mladinskega centra, med njimi tudi izdajanja biltena "KreaZIN iz podzemlja". Obiskovalci bodo lahko ustvarjali kreativne prispevke, najboljša dela pa bodo objavljena v naslednji številki KreaZINa.

Društvo za kulturo inkluzije

Prostovoljci EVS in inkluzija

Predstavitev delovanja društva, med drugim tudi sodelovanja v projektu EVS, zato bodo na aktivnosti sodelovali tudi prostovoljci EVS. Ker bo v kratkem potekal eden izmed največjih inkluzivnih dogodkov, ki jih organizirajo, bodo predstavljene tudi možnosti prostovoljnega sodelovanja v sklopu slednjega.

Mladinska postaja Moste

Okoljska problematika, projekt "Ne nabavi, popravi"

Predstavitev projekta »Ne nabavi, popravi« namenjenega okoljski kampanji, katere cilj je ozavestiti mlade o problematiki prekomernega potrošništva in njegovem (ne)posrednem negativnem vplivu na naše okolje in tudi na nas same.

Mladinski center Zagorje ob Savi

Predalnik presenečenja

Predalnik presenečenja vas bo presenetil z nekaj krajših aktivnosti za obiskovalce in promocijskimi materiali. Več ne smemo izdati. ;-)

Movit

Živa knjižnica in predstavitev evropske prostovoljske službe

V okviru Žive knjižnice bodo obiskovalci lahko poklepetali s prostovoljci, mentorji in koordinatorji EVS in izvedeli več o njihovi izkušnji ter sodelovali v velikem fotografskem izzivu ;-) Na stojnici bodo na voljo različni materiali o programu Erasmus+: Mladi v akciji s poudarkom na evropski prostovoljski službi. 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih