Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCMladinstival 2017

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

O zavodu

MOVIT izvaja naloge Nacionalne agencije v programih EU na področju mladine od maja 1999, ko je Slovenija vstopila v program MLADI ZA EVROPO III., ki se je nadaljeval s programom MLADINA (2000–2006), programom MLADI V AKCIJI (2007–2013) ter ERASMUS+: Mladi v akciji (2014–2020). V tej vlogi MOVIT upravlja posredno centralizirana sredstva proračuna EU in omogoča pridobitev podpore za različne oblike učnih mobilnosti v mladinskem delu, istočasno pa izvaja aktivnosti za splošni razvoj mladinskega dela in neformalnega učenja, še posebej pa tiste, ki s svojo obliko in vsebino prispevajo h krepitvi evropskega sodelovanja na področju mladine. Pomemben del dejavnosti MOVIT-a je tudi publicistična dejavnost, v okviru katere so nastala nekatera temeljna dela za razvoj mladinskega dela, še posebej pa učnih mobilnosti v mladinskem delu.

Poleg vloge Nacionalne agencije MOVIT izvaja tudi dejavnost Eurodeska, brezplačnega infoservisa Evropske komisije, ki nudi evropske informacije za mlade. Namenjen je tako mladim samim kot tudi tistim, ki se pri svojem vsakdanjem delu srečujejo z mladimi in njihovimi vprašanji – svetovalcem, učiteljem, mladinskim delavcem, informatorjem in drugim. Po pomoč pri iskanju informacij se lahko tako vedno obrnete na Eurodesk Slovenija ali katerega izmed naših regionalnih Eurodesk partnerjev. 

Od leta 2002 v okviru MOVIT-a deluje tud SALTO South East Europe Resource Centre z organizacijo usposabljanj, kontaktnih seminarjev in številnih drugih orodij spodbuja in podpira sodelovanje s partnerji iz Jugovzhodne Evrope v okviru programa Mladi v akciji. Pri tem mu pomagajo mreže trenerjev in akreditatorjev ter kontaktne točke v državah Jugovzhodne Evrope. SALTO SEE RC je eden izmed osmih podpornih centrov SALTO-YOUTH v Evropi.

Od leta 2009 do 2013 je MOVIT izvajal tudi naloge informacijske pisarne programa Evropa za državljane, ki podpira srečanja in sodelovanje med prebivalci držav članic EU in nekaterih držav kandidatk za članstvo v EU z namenom spodbujanja in krepitve evropskega državljanstva.

Za namen izvajanja nalog nacionalnih struktur v programih EU MOVIT sodeluje z Uradom RS za mladino, ki deluje v okviru Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki zagotavlja tudi sredstva za sofinanciranje stroškov delovanja teh struktur.

Zavod MOVIT deluje od leta 1997, del njegove dejavnosti ob ustanovitvi pa danes izvajata zavod AVANTIS (2004) in zavod MOBIN (2010).

Kaj smo delali na Movitu v letu 2015?

V filmčku si lahko ogledate pregled leta 2015 na Movitu: katere so bile osrednje aktivnosti in teme leta, s kakšnimi izzivi smo se srečevali, na koncu pa ne manjka voščilo za 2016 vsem upravičencem programa Erasmus+: Mladi v akciji in vsem drugim, s katerimi sodelujemo!

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih