Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

DiscoverEU za enake priložnosti

09.05.2024

Organizacije, ki delate z mladimi z manj priložnostmi, starimi 17 ali 18 let, vabimo, da se nam pridružite na eni izmed predstavitev ukrepa DiscoverEU, s posebnim poudarkom na omogočanju priložnosti za potovanje mladim z manj priložnostmi.

Spletni predstavitvi bosta potekali v naslednjih terminih:

27. 5. 2024, 14:00–14:30  

Predhodna prijava je obvezna na tej povezavi.

30. 5. 2024, 14:00–14:30  

Predhodna prijava je obvezna na tej povezavi.

Srečanja bodo potekala v spletnem okolju MS Teams. 
 
DiscoverEU je pobuda Evropske unije, ki daje mladim, starim 18 let, možnost odkrivanja Evrope z vlakom. Pobuda mladim omogoča izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski uniji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z ljudmi cele celine. Poleg tega jim pobuda omogoča, da med potovanjem, predvsem z vlaki, pridobijo pomembne življenjske izkušnje, kot so neodvisnost, samozavest in odprtost do drugih kultur. 
 
Ukrep za vključevanje v okviru pobude Discover EU je
namenjen zagotavljanju dodatne podpore udeležencem z manj priložnostmi pri raziskovanju Evrope. Z njim želimo doseči mlade z manj priložnostmi, ki se ne bi prijavili na lastno pobudo, jim na ta način pomagamo odpraviti ovire, ki jim onemogočajo udeležbo v splošnem prijavnem roku Discover EU, jim zagotovimo potrebno podporo, da lahko sami ali v spremstvu vrstnikov in spremljevalcev odkrivajo Evropo ter spodbudimo razvoj njihovih kompetenc s pomočjo trajnostnega potovanja. 
Ukrep omogoča pridobitev sredstev za kritje stroškov nastanitve in prehrane za mlade, ki bodo potovali, in sredstev za kritje stroškov spremljevalcev mladih, če so potrebni.  Naslednji rok za prijavo projekta je 1. oktober 2024

Osnovno predstavitev ukrepa najdete tukaj. 
Za dodatne informacije in vprašanja smo na voljo na info@movit.si.

 

 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih