Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Za mlade

Mladi se lahko v dveh krogih vsako leto (spomladi in jeseni) na pobudo prijavijo sami ali v skupini do 5 oseb. Prijavijo se tako, da na Evropskem mladinskem portalu odgovorijo na 6 vprašanj na temo mladih in Evropske unije. Eno izmed vprašanj je zastavljeno na način, da odgovora nanj ni mogoče najti v nobenem iskalniku. Brezplačne vozovnice za 30–dnevno potovanje prejmejo tisti, ki bodo najpravilneje odgovorili na vsa vprašanja.

V tem letu bo podeljenih 70.000 brezplačnih vozovnic.

Pomladanski krog v letu 2024 bo odprt med 16. in 30. aprilom. Za 35.000 vozovnic, od tega 168 za mlade v Sloveniji, se bodo lahko potegovali vsi:

  • rojeni med 1. julijem 2005 in 30. junijem 2006,
  • imajo veljaven osebni dokument in
  • imajo v času odločitve o izbiri zakonito prebivališče v: 1. eni od držav članic Evropske unije, vključno s čezmorskimi državami in ozemlji EU; 2. eni od tretjih držav, pridruženih programu Erasmus+: Islandija, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Norveška, Srbija in Turčija.

Izbrane popotnice in popotniki bodo lahko potovali najmanj en dan in največ 30 dni. Poleg lastne države bodo morali obiskati še vsaj eno tujo državo.

Mladi, ki jim je potovanje oteženo zaradi zdravstvenih težav in omejitev (npr. invalidnost), prejmejo pomoč in podporo, ki jim bo pomagala pri sodelovanju v programu. Svoje potrebe in označijo in opredelijo v prijavnem obrazcu.

Več informacij o pobudi in navodila za sodelovanje so na voljo na Evropskem mladinskem portalu.

Evropa te čaka. Naredi prvi korak!

Koristne povezave
Splošna pravila pobude DiscoverEU
DiscoverEU Help Centre
Pravice potnikov v železniškem prometu
COVID-19 ukrepi po državah
Portal Your Europe
Slovenski konzulati in veleposlaništva

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih