Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Izobraževanja za prijavitelje in upravičence

Na tej podstrani sproti objavljamo različna mednarodna usposabljanja, seminarje in konference, ki jih bodisi soorganiziramo v sodelovanju z nacionalnimi agencijami iz drugih držav bodisi nanje samo pošljemo udeležence iz Slovenije. Usposabljanja so namenjena bodisi spodbujanju izmenjav dobrih praks in mednarodnega sodelovanja ter razvoju kapacitet organizacij na področju mladinskega dela bodisi razvoju nadaljnjih projektov v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji v Sloveniji, zato udeležbo toplo priporočamo vsem, ki jih vključevanje v program E+ MVA zanima. Nekatera usposabljanja so namenjena izkušenejšim prijaviteljem za dvigovanje kakovosti mednarodnih projektov v okviru programa, nekatera pa so namenjena novim prijaviteljem, ki se nameravajo v bližnji prihodnosti vključiti v program.


Kakšen je prijavni postopek in kako poteka izbor udeležencev?

Prijavni postopek je opisan v vsakem posameznem razpisu, prav tako sta v razpisih opredeljena želeni profil udeležencev ter namen usposabljanja, udeleženci pa so nato izbrani skladno s tem glede na informacije, ki jih navedejo v spletnem prijavnem obrazcu za posamezno aktivnost. O izboru so kandidati obveščeni preko elektronskega naslova, navedenega v prijavnici. Pred prijavo nujno preberite Splošne pogoje sodelovanja na aktivnostih (verzija z dne 15. 11. 2017).

Kakšni so finančni pogoji sodelovanja?

Finančni vložek udeležencev usposabljanj in seminarjev je minimalen, saj stroške nastanitve in programa krijejo organizatorji aktivnosti, stroške poti pa (če aktivnost v tujini) slovenskim udeležencem povrne MOVIT v višini 90 % dejanskih stroškov (v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na aktivnostih). Če aktivnost poteka v Sloveniji, krijejo udeleženci stroške prevoza do kraja aktivnosti in nazaj sami.

Kakšne so obveznosti udeležencev pred odhodom na aktivnost? 
Pred odhodom na aktivnost morajo udeleženci izpolniti "Vprašalnik pred odhodom", v katerem razmislijo o svojih učnih ciljih. 

Kakšne so obveznosti udeležencev po vrnitvi z aktivnosti? Po vrnitvi z usposabljanja morajo udeleženci nacionalni agenciji posredovati "Vsebinsko poročilo po aktivnosti" ter (v primeru, da aktivnosti poteka v tujini) tudi Finančno poročilo, ki sta podlaga za povrnitev stroškov poti. Od udeležencev se tudi pričakuje, da bodo pridobljeno znanje po prihodu nazaj uporabili v skladu s samim namenom usposabljanja in motivacijo, ki so jo opredelili v prijavnem obrazcu na aktivnost, saj so sredstva programa namenjena razvoju mladinskega sektorja in mladinskega dela pri nas, spodbujanju prijav v program ter dvigovanju kakovosti prijavljenih projektov. Udeleženci se moralo udeležiti tudi srečanja udeležencev pošiljajočih aktivnosti, ki bo potekalo 29. 11. 2018. (lokacija bo znana naknadno). 

Vabimo vas torej k ogledu aktualnih usposabljanj in seminarjev ter - v kolikor menite, da ustrezate profilu udeležencev v okviru posameznega razpisa in ste motivirani za vključitev v program ali izboljšanje kakovosti svojih projektov (s čimer si povečate možnosti za sprejem projekta v program) - tudi k prijavi!

Za morebitna dodatna vprašanja smo na voljo na telefonski številki 01 430 47 47 ali e-poštnem naslovu info@mva.si.

SEZNAM AKTUALNIH USPOSABLJANJ IN SEMINARJEV

IZPOSTAVLJENO: Labirint iz krize, 19. 10. 2018, Bled

Eno izmed področij, na katerem imajo upravičenci programa Erasmus+: Mladi v akciji kar nekaj izzivov je problematika kriznih situacij v organizacijah, ki nastanejo kot posledica stisk mladih, ki v organizacijo pridejo kot prostovoljci, ali pa se udeležujejo drugih aktivnosti v organizaciji, ter kako jih ustrezno nasloviti. 

S tem v mislih smo pripravili enodnevni dogodek Labirint iz krize, ki ga bomo izvedli 19. oktobra 2018, med 9.00 in 17.00 uro, v hotelu Jelovica na Bledu

Na dogodku bomo: 

  • Naslovili problematiko mladih, ki se znajdejo v stiskah (predvsem v kontekstu projektov E+)
  • Orisali kako prepoznati te stiske preden pride do krizne situacije
  • Delili prakse na tem področju in predstaviti situacije, ki se dogajajo v organizacijah
  • Raziskali možnosti, kako lahko strokovnjaki prispevajo k večjemu sodelovanju med mladinskim sektorjem in strokovnjaki na področju dela z mladimi v stiskah.
  • Mladinskim delavcem predstavili tehnike oz. metode kako se odzvati v teh situacijah in kako postopati v nadaljnjih korakih ter kako zagotoviti nadaljnjo pomoč.

Program dogodka si lahko ogledate tukaj

Dogodek je namenjen koordinatorjem prostovoljcev v organizacijahmladinskim delavcem organizacij, ki sodelujejo v programu Erasmus +, strokovnjakom na področju dela z mladimi v stiskah.

Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezna pa je prijava preko spletnega obrazca.

Bridges for inclusion II, 11.-16. december 2018, Španija

Ste zainteresirani za dvig učinka in kvalitete vaših projektov socialnega vključevanja? Iščete nove, zanesljive partnerje za implementacijo zahtevnih projektov vključevanja v programu Erasmus+? Potem je ta aktivnost točno za vas! 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 14. oktober 2018!

THE VALUE FAIR 2018 - How non formal education can contribute to a better living together, 14. - 18. november 2018, Portugalska

Sejem vrednost podpira različne deležnike v mladinskem delu, da delijo, razumejo in identicirajo družbene spremembe, ki jih neformalno izobraževanje in delo na tem področju prinaša. Hkrati bo odpiral prostor za analizo in planiranje, kako lahko neformalno izobraževanje pripomore k preprečevanju trenutnih trendov naraščajoče radikalizacije.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 17. oktober!

Kick start your career, 9. - 15. december 2018, Slovaška

Glavni namen je podpreti mladinske delavce pri procesu, da mladim pomagajo bolje oceniti, razumeti in izražati svoje kompetence za potrebe trga dela. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 28. oktober 2018! 

COMETS – Cooperating successfully in teams, 13. - 19. marec 2019, Grčija

COMETS usposabljanje poteka pod okriljem podpornega centra Salto training and cooperation. Trening za  trenerje je tokrat namenjen tematiki sodelovanja v skupinah in skupinski dinamiki. Temelj treninga je Evropski kompetenčni okvir za trenerje na področju mednarodnega mladinskega dela.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 5. november 2018! 

Participation out of office, 5. - 9. december 2018, Slovaška

Namen usposabljanja je udeležence informirati o strukturiranem dialogu in kakšne spremembe lahko dosežemo skozi projekte ključnega ukrepa 3 v praksi. Udeleženci bodo izmenjali dobre prakse, ter pripravili skupno strategijo za implementacijo strukturiranega dialoga na nacionalni, regionalni in lokalni ravni.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za objavo je 7. november 2018!

The Power of Non Formal Education, 11. - 17. februar 2019, Estonija

Namen usposabljanja The Power of Non Formal Education je izboljšati učinek Neformalnega izobraževanja, principov in metod, ki opolnomočijo mlade kot akterje družbe (iz lokalnega na Evropski nivo). Hkrati pa poskuša vzpostaviti sinergije med različnimi izobraževalnimi metodami, pristopi in refleksijami. Namenjen je mladinskim delavcem, mladinskim voditeljem in ostalim akterjem mladinskega dela. 

Več informacij in prijavnica v razpisu.

Rok za prijavo je 11. november 2018! 

"ONE 2 ONE" supporting learning face-to-face Training course, 27. januar - 3. februar 2019, Madžarska

Ste se kdaj počutili zmedene v vlogi, ki jo opravljate pri delu z mladimi? Vas vidijo kot coach-a? Mentorja? Tutorja? Lahko delate s skupinami, težje pa s posamezniki? Ste se znašli v tetralemi? Da? Potem je ta trening za vas. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 13. november 2018!

BiTriMulti (BTM) - Multilateral Training Course for newcomers in youth exchanges, 28. januar - 1. februar, Madžarska

Namen Bi Tri Multi aktivnosti je ponuditi učno izkušnjo aktivnim v mladinskim delu, ki bi svoje lokalno delo lahko nadgradili v mednarodno. Namenjen je predvsem začetnikom v mladinskem delu, ki si želijo začeti z mladinskimi izmenjavami. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 2. december 2018

Obstacle - Opportunity (O2 ), 19. -24. februar 2019, Latvija

Seminar za vzpostavljanje partnerstev je namenjen organizacijam, ki si želijo dela z mladimi, ki imajo zdravstvene težave ali so gibalno ovirani. Namenjen je krepitvi partnerstev, izmenjavi idej in razvoju mednarodnih mobilnosti.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 3. december 2018!

The Art to Reflect – About meaningful reflection in trainings, 26. februar - 1. marec 2019, Nizozemska

Trening za krepitev kompetenc trenerjev bo razširil obzorja trenerjev na področju metod za refleksijo v procesu usposabljanj. Trenerje bo opremil s kompetencami kako planirati in implementirati refleksijo kot del učnega procesa.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 3. december 2018!

TICTAC – Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activity under Erasmus + YiA, 25. februar - 3. marec 2019, Grčija

Usposabljanje je namenjeno prostovoljnim in profesionalnim mladinskim delavcem, ki so zainteresirani za uporabo mednarodnega sodelovanja kot orodja za lokalne razvojne strategije. Njegov namen je vzpodbujanje kvalitete pri načrtovanju projektov Erasmus+: Mladi v akciji.

Več informacij in prijavnico najdete v razpisu.

Rok za prijavo je 13. januar 2019! 

Project Lab. How to design your project in Erasmus+: Youth in Action, 11. - 13. marec 2019, Nemčija

Imate konkretno idejo za projekt, ki bi jo radi razvili? Si želite samo izboljšanja kvalitete vaše prijave in nekaj strokovne podpore pri oblikovanju ideje? Potem je Project Lab prav za vas! Usposabljanje organiziramo z agencijami iz Hrvaške, Nemčije in Avstrije in je že več let uspešen format usposabljanja z veliko pozitivnimi učinki. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 20. januar 2019! 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih