Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Izobraževanja za prijavitelje in upravičence

Na tej podstrani sproti objavljamo različna mednarodna usposabljanja, seminarje in konference, ki jih bodisi soorganiziramo v sodelovanju z nacionalnimi agencijami iz drugih držav bodisi nanje samo pošljemo udeležence iz Slovenije. Usposabljanja so namenjena bodisi spodbujanju izmenjav dobrih praks in mednarodnega sodelovanja ter razvoju kapacitet organizacij na področju mladinskega dela bodisi razvoju nadaljnjih projektov v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji v Sloveniji, zato udeležbo toplo priporočamo vsem, ki jih vključevanje v program E+ MVA zanima. Nekatera usposabljanja so namenjena izkušenejšim prijaviteljem za dvigovanje kakovosti mednarodnih projektov v okviru programa, nekatera pa so namenjena novim prijaviteljem, ki se nameravajo v bližnji prihodnosti vključiti v program.


Kakšen je prijavni postopek in kako poteka izbor udeležencev?

Prijavni postopek je opisan v vsakem posameznem razpisu, prav tako sta v razpisih opredeljena želeni profil udeležencev ter namen usposabljanja, udeleženci pa so nato izbrani skladno s tem glede na informacije, ki jih navedejo v spletnem prijavnem obrazcu za posamezno aktivnost. O izboru so kandidati obveščeni preko elektronskega naslova, navedenega v prijavnici. Pred prijavo nujno preberite Splošne pogoje sodelovanja na aktivnostih (verzija z dne 15. 11. 2017).

Kakšni so finančni pogoji sodelovanja?

Finančni vložek udeležencev usposabljanj in seminarjev je minimalen, saj stroške nastanitve in programa krijejo organizatorji aktivnosti, stroške poti pa (če aktivnost v tujini) slovenskim udeležencem povrne MOVIT v višini 90 % dejanskih stroškov (v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na aktivnostih). Če aktivnost poteka v Sloveniji, krijejo udeleženci stroške prevoza do kraja aktivnosti in nazaj sami.

Kakšne so obveznosti udeležencev pred odhodom na aktivnost? 
Pred odhodom na aktivnost morajo udeleženci izpolniti "Vprašalnik pred odhodom", v katerem razmislijo o svojih učnih ciljih. 

Kakšne so obveznosti udeležencev po vrnitvi z aktivnosti? Po vrnitvi z usposabljanja morajo udeleženci nacionalni agenciji posredovati "Vsebinsko poročilo po aktivnosti" ter (v primeru, da aktivnosti poteka v tujini) tudi Finančno poročilo, ki sta podlaga za povrnitev stroškov poti. Od udeležencev se tudi pričakuje, da bodo pridobljeno znanje po prihodu nazaj uporabili v skladu s samim namenom usposabljanja in motivacijo, ki so jo opredelili v prijavnem obrazcu na aktivnost, saj so sredstva programa namenjena razvoju mladinskega sektorja in mladinskega dela pri nas, spodbujanju prijav v program ter dvigovanju kakovosti prijavljenih projektov. Udeleženci se moralo udeležiti tudi srečanja udeležencev pošiljajočih aktivnosti, ki bo potekalo 29. 11. 2018. (lokacija bo znana naknadno). 

Vabimo vas torej k ogledu aktualnih usposabljanj in seminarjev ter - v kolikor menite, da ustrezate profilu udeležencev v okviru posameznega razpisa in ste motivirani za vključitev v program ali izboljšanje kakovosti svojih projektov (s čimer si povečate možnosti za sprejem projekta v program) - tudi k prijavi!

Za morebitna dodatna vprašanja smo na voljo na telefonski številki 01 430 47 47 ali e-poštnem naslovu info@mva.si.

SEZNAM AKTUALNIH USPOSABLJANJ IN SEMINARJEV

Cross Over, 13. - 17. januar 2019, Latvija

Latvijska nacionalna agencija že dlje časa organizira nacionalne dogodke na področju spodbujanja organizacij, da prijavljajo več projektov strateških partnerstev na področju mladine. Odločili so se, da nacionalni dogodek nadgradijo še z mednarodnim. Dobrodošli so vsi, ki že imajo potencialno idejo za razvoj projekta strateškega partnerstva na področju mladine, da izmenjajo ideje in najdejo potencialne partnerje. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 16. december 2019!

The Power of Non Formal Education, 19. - 24. marec 2019, Danska

Namen usposabljanja The Power of Non Formal Education je izboljšati učinek Neformalnega izobraževanja, principov in metod, ki opolnomočijo mlade kot akterje družbe (iz lokalnega na Evropski nivo). Hkrati pa poskuša vzpostaviti sinergije med različnimi izobraževalnimi metodami, pristopi in refleksijami. Namenjen je mladinskim delavcem, mladinskim voditeljem in ostalim akterjem mladinskega dela. 

Več informacij in prijavnica v razpisu.

Rok za prijavo je 20. december 2018! 

TICTAC – Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activity under Erasmus + YiA, 25. februar - 3. marec 2019, Grčija

Usposabljanje je namenjeno prostovoljnim in profesionalnim mladinskim delavcem, ki so zainteresirani za uporabo mednarodnega sodelovanja kot orodja za lokalne razvojne strategije. Njegov namen je vzpodbujanje kvalitete pri načrtovanju projektov Erasmus+: Mladi v akciji.

Več informacij in prijavnico najdete v razpisu.

Rok za prijavo je 13. januar 2019! 

POWER - Project Factory for Empowerment of Young People in and after Imprisonment, 3. - 9. marec 2019, Latvija

Aktivnost je namenjena tistim, ki delajo v zaprtih institucijah z mladimi (mladinski zapori, institucije, ki zagotavljajo pomoč in podporo mladim prestopnikom itd.), da raziščejo pristope neformalnega učenja in razvijejo projekte in programe v sklopu Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote, ki bodo vključujevali mlade, ki so pred ali po prestajanju kazni.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 6. januar 2019! 

Tuning In - To Learning and Youthpass, 8. - 13. april 2019, Češka

5 dnevno usposabljanje bo udeležence okrepil z znanjem, kako podpirati fasilitacijo učenja v aktivnostih mladinsekga dela, ki temeljijo na procesu Youthpassa.

Več informacij in prijavnica v razpisu.

Rok za prijavo je 14. januar 2019! 

Project Lab. How to design your project in Erasmus+: Youth in Action, 11. - 13. marec 2019, Nemčija

Imate konkretno idejo za projekt, ki bi jo radi razvili? Si želite samo izboljšanja kvalitete vaše prijave in nekaj strokovne podpore pri oblikovanju ideje? Potem je Project Lab prav za vas! Usposabljanje organiziramo z agencijami iz Hrvaške, Nemčije in Avstrije in je že več let uspešen format usposabljanja z veliko pozitivnimi učinki. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 20. januar 2019! 

European Conference “Regaining Europe – The Role of Youth Work in Supporting European Cohesion", 12.-15. marec 2019, Nemčija

Trenutni razvoj Evrope povečuje nekatere dvome o njeni prihodnosti. Največji izziv predstavlja kako zavarovati koncepte Evrope in jo vrniti nazaj v nacionalne entitete. 

Več informacij in prijavnica v razpisu.

Rok za prijavo je 20. januar 2019!

BiTriMulti (BTM) - Multilateral Training Course for newcomers in youth exchanges, 9. - 13. april 2019, Poljska

Namen Bi Tri Multi aktivnosti je ponuditi učno izkušnjo aktivnim v mladinskim delu, ki bi svoje lokalno delo lahko nadgradili v mednarodno. Namenjen je predvsem začetnikom v mladinskem delu, ki si želijo začeti z mladinskimi izmenjavami. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 27. januar 2019

YOCOMO 2 – The Trigger for attitudes and behaviours, 6. - 12. maj 2019, Nemčija

V profesionalnem razvoju mladinskih delavcev, je eden izmed ključnih izzivov tudi naš odnos, ki ni oprijemljiv in enostaven za merjenje, a je zelo pomemben pri našem delu z mladimi. Odnos se namreč manifestira v naše obnšanje, ki vpliva na naše delo, medsebojne odnose in socialni kontekst.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 17. februar 2018!

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih