Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCMladinstival 2017

Ključni ukrep 3 - Podpora za reformo politik

Podpora za reformo politik: Srečanja mladih in oblikovalcev politik na področju mladine

Aktivnosti v okviru podpore za reformo politik so ciljno usmerjene v doseganje ciljev strategije Evropa 2020, strateškega okvira za evropsko sodelovanje v izobraževanju in usposabljanju (ET 2020) ter evropske strategije za mlade. Edina aktivnost v okviru tega ukrepa, ki se izvaja decentralizirano in se torej organizacije iz programskih držav prijavijo na matično nacionalno agencijo, je aktivnost Srečanja mladih in oblikovalcev politik na področju mladine, ki spodbuja sodelovanje mladih pri oblikovanju politik, tako da omogoča pridobitev podpore za projekte srečanj, posvetovanj, konferenc in dialoga med mladimi ter strokovnjaki in odločevalci na lokalni ali nacionalni ravni oziroma mednarodna srečanja s sodelovanjem mladih in odločevalcev partnerjev iz vsaj iz dveh držav.

Osrednji cilj vsakega takšnega projekta bo omogočiti mladim, da se spoznajo s posameznim izzivom, si ob tem oblikujejo svoje mnenje ali razvijejo lastne predloge ukrepov lokalnih, državnih ali evropskih institucij ter imajo možnost predstaviti svoja mnenja in predloge odločevalcem v obliki argumentiranega dialoga. Poudarek je na vsebinah in izzivih, ki jih na dnevni red uvršča načrt strukturiranega dialoga v okviru evropskega sodelovanja na področju mladine in ki se lahko vključujejo v nacionalni pripravljalni proces na evropske mladinske konference, organizirane v okviru predsedovanj Svetu EU.

Pogoji upravičenosti

Izvor partnerjev: partnerji lahko prihajajo iz programskih držav in sosedskih partnerskih držav EU. V vsakem projektu mora biti vsaj en partner iz programske države*.
Minimalno število partnerjev: nacionalna srečanja: 1 , mednarodna srečanja: vsaj 2.
Udeleženci: najmanj 30 mladih udeležencev v starosti od 13 do 30 let. Za vključenost odločevalcev in strokovnjakov iz mladinskega sektorja ni starostnih omejitev.
Trajanje projekta: od 3 do 24 mesecev
Trajanje aktivnosti v projektu: najmanj 1 dan.
Lokacija izvajanja aktivnosti v projektu: v državi predlagatelja projekta.

* Projekti dialoga med mladimi in odločevalci so edina možnost v programu ERASMUS+, ki omogoča podporo projektom brez nujnega sodelovanja s partnerji iz drugih držav.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih